Erenet.NET ierik; animasyon, oyun, telefon akalar, izgi film, komik yazlar
Erenet Erenet Erenet
Erenet izgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet izgi Filmler Erenet Fkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon akalar, izgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
17 ubat 2026, Sal 08:56:12
  Giri Yap veya ye Ol (cretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  ye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  zel Mesajlar   |  Giri 

Raikkonen: 'Ýlk turda þampiyon oldum'+wallpaper ve resimler

Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor
nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team

Kayt: 20 Mays 2007
ye No: 48118

MesajTarih: Pzr Ksm 04, 2007 2:36 pm    Mesaj konusu: Raikkonen: 'Ýlk turda þampiyon oldum'+wallpaper ve resimler Alntyla Cevap Ver

Raikkonen: 'Ýlk turda þampiyon oldum'

Kimi Raikkonen, Brezilya Grand Prix birinci turunun þampiyona sonucunun belirlenmesinde en önemli an olduðunu söyledi. Lewis Hamilton'ýn yedinci olduðu sezonun son yarýþýnda podyumun tepesine çýkarak 1 puan farkla þampiyonluðunu ilan eden "Buz Adam" bu kez duygularýný gizlemeyerek "Çok mutluyum. Bu, bir rüyanýn gerçek olmasý gibi" ifadelerini kullandý.

Avrupa'ya dönüþünün ardýndan Ferrari'nin resmi internet sitesine yazan Raikkonen, "Bu þampiyonluk, çocukluðumdan beri ulaþmak istediðim þeydi" dedi.

Ferrari pilotu, "Her zaman, kariyerimdeki hedefin dünya þampiyonu olmak olduðunu söyledim. Birkaç kez bu hedefe çok yaklaþtým. Nihayet sonunda herþey güzel oldu" dedi.

Brezilya GP'nin oldukça duygusal bir yarýþ olduðunu belirten Fin sürücü, kokpitte daha önce hiç böylesine bir duygu yaþamadýðýný söyledi.

Geçtiðimiz hafta 28. doðum gününü kutlayan Raikkonen, "Herþey mükemmel gitti. Bu bana Cennet'ten gelen bir doðum günü hediyesi gibi oldu" dedi.

Sezonun bitimine iki yarýþ kala 17 puan geride, üçüncü sýrada olduðunu hatýrlatan Raikkonen, Çin Grand Prix'nin sezonun dönüm noktasý olduðunu kaydetti.

Ferrari pilotu, "Japonya'dan 17 puan geride ayrýldým. Herhalde takým dýþýnda ancak 10 kiþi Ferrari'ye þans tanýmýþtýr. Ancak biz vazgeçmedik. Kesin bir þekilde imkansýza inandýk" dedi.

Þangay'daki galibiyeti ümitlerin geri dönüþü olarak tanýmlayan Raikkonen buna raðmen yine de þampiyonluk ümitlerinin zayýf kaldýðýný ifade etti.

Ýnterlagos'ta yarýþa üçüncü cepten baþlayan ancak ilk virajda takým arkadaþý Felipe Massa'nýn arkasýnda ikinci sýraya yerleþen Fin pilot, ilk virajda Massa'ya sollama imkaný olduðunu ancak bunu denemediðini söyledi.

Raikkonen, "Belki sezonun en iyi startýný yaptým. Belki ilk virajda Felipe'yi de geçebilirdim. Fakat takým arkadaþýmla mücadeleye girmek istemedim" dedi.

Raikkonen, "Üçüncü virajda Hamilton'ýn Alonso'nun yanýnad olduðunu aynalardan görebiliyordum. Bu noktada beklediðimiz þansa sahip olduðumuzu anladým. Bu ilk tur tüm þampiyonana için belirliyici bir an görünüyordu" diye konuþtu.

Yarýþta daha hýzlý olabileceklerini kaydeden Raikkonen, "Desteðinden dolayý Felipe'ye tekrar teþekkür etmek istiyorum. Mükemmel bir takým arkadþaý olarak yapabileceðini yaptý" dedi.

Ýnterlagos'ta duble yaparak takým olarak en iyi sonucu aldýklarýný kaydeden Raikkonen, "Finiþ çizgisini geçtiðimde en önemli þey Hamilton'ýn ne yaptýðýydý. Telsizden bilgi istedim. Fakat birkaç saniye sessizlik oldu. Sonunda Chris, Lewis yedinci oldu dedi. O an kalbim mutluluktan duracak gibi oldu. Bu kadardý. Sonunda dünya þampiyonuyduk" dedi.

Takým olarak Ferrari'ye de övgüler yaðdýran Raikkonen, "Tüm zamanlarýn en büyük takýmýnýn bir parçasý olmak muhteþem bir duygu. Bu yýl Formula 1'den, tüm kariyerim boyunca olduðundan daha büyük bir zevk yaþadým. Ferrari ile þampiyonluk hayali kuruyordum. Eminim bu her pilotun rüyasýdýr" þeklinde konuþtu.

Raikkonen, "Bu takým asla durmadý. Hep azami düzeydi çalýþtýlar ve asla vaz geçmediler. Zorlu zamanlar geçirdik. Fakat hep mücadeleye geri dönmeyi baþardýk. Bu, burada çalýþan insanlarýn kalitesini gösteriyor. Tekrar teþekkürler" ifadelerini kullandý.

Gelecek hafta kutlamalar için Mugello'daki Finali Mondiali'ye gideceðini belirten Fin sürücü, "Orada bulunmak mükemmel olacak. Ardýndan da dünya þampiyonu olarak ilk tatilime çýkacaðým" dedi.

Manajeri: ‘Raikkonen 2008’de daha da güçlü olacak’

Kimi Raikkonen’in menajeri David Robertson, Fin pilotun ilk þampiyonluðunu elde etmesinin ardýndan gelecek sene daha da güçlü olacaðýný ifade etti. Michael Schumacher’in pistlere veda etmesinin ardýndan yeni takýmýndaki ilk yýlýnda yaþadýðý adapdasyon ve lastik sorununun geride kaldýðýna inanan Robertson, Raikkonen’i yenmenin gelecek sezon daha da zor olacaðýný söyledi.

Robertson, “Bu harika bir takým. Ferrari iki yýllýk aranýn ardýndan ilk kez kazandý. Michael ve diðer önemli isimlerin gitmesinden sonra yeniden kazanmak harika” dedi.

Robertson, “Herkes bize yanlýþ bir karar verdiðimizi söylüyordu. Fakat hakkýnda gerçekten ama gerçekten endiþe ettiðimiz tek þey Jean Todt’du. Ben ona sonuna kadar inanýyorum. Onun nasýl çalýþtýðýný biliyorum. Buradaki herkesten daha fazla gayret sarfediyor” þeklinde konuþtu.

Fin pilotun menajeri ayrýca Ferrari’nin gelecek sene de güçlü bir araçla yarýþmasý durumunda Raikkonen’in “yenilmez” olacaðýný kaydetti.

Brezilya’daki þampiyonluðu kazanan Raikkonen’in þaþkýnlýða neden olduðunu belirten Robertson, Fin pilotun þampiyonluða, Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’dan daha fazla hak ettiðini söyledi.

Robertson, “Size karþý samimi olayým, en iyi adam kazandý. Eðer daha önce yaþadýðý sorunlar olmasaydý þampiyonluðunu daha önce ilan ederdi” dedi.

Fin pilotun menajeri ayrýca, “Lastiklere, yeni bir takýma alýþmak kolay deðil, buna raðmen gelen þampiyonluk harika oldu. Harika bir Ýngiliz piloýta sahip olmanýz iyi haber, gittikçe büyüyecek ama bu yýl þampiyonluðu hak etmemiþti” diye konuþtu.

Brawn: 'Kimi olaðanüstü bir baþarý kazandý'

Eski Ferrari teknik direktörü Ross Brawn, Kimi Raikkonen'in þampiyon olarak "olaðanüstü" bir baþarýya imza attýðýný belirterek, Ýtalyan ekibinin gelecek sene daha rekabetçi olacaðýný söyledi. Raikkonen'in özellikle çalýþma ahlaký ve Ferrari'ye olan baðlýlýðýnýn kendisini etkilediðini kaydeden Brawn, Fin pilotun Michael Schumacher'i hatýrlattýðýný ifade etti.

Brawn, "Yeni bir takýma, yeni bir araca ve özellikle de Bridgestone lastiklerine uyum saðlamaya çalýþýrken þampiyon olmasýndan bilhassa memnun oldum" dedi.

Ýngiliz teknik adam, "Beni etkileyen þey, mühendislerle çalýþmasý, meseleleri kýsa zamanda kavramasý ve Michael'ýn tarzýný sergilemesi oldu" þeklinde konuþtu.

"Sezonun ikinci yarýsýnda gösterdiði performans olaðanüstüydü" diyen Brawn, takým arkadaþý Felipe Massa'nýn sezon boyunca etkileyici bir performans gösterdiðini söyledi.

Brawn, "Massa da büyük bir ilerleme kaydetti. Bazý dayanýklýlýk problemleri yaþamasaydý, o da sezonun son yarýþýnda þampiyonluk mücadelesi veriyor olurdu. Hýzý gerçekten etkileyici" dedi.

Sezon öncesinde takýmda yaþanan deðiþikliklerin bazý endiþelere neden olduðunu söyleyen Brawn, herkesin yeni duruma alýþmasýnýn biraz zaman aldýðýný kaydetti.

Brawn, "Ýnsanlar yeni görevleri için çok dikkatli bir þekilde seçildi. Sonuçta hepsi görevlerini yapma kapasitesinden daha fazlasýna sahip olduklarýn gösterdiler" dedi.

Brawn ayrýca, Ferrari takýmý içinde herkesin 'Non mollare mai' (asla vazgeçmek yok) inancý etrafýnda kenetlediðni ve bunu da gösterdiklerini söyledi.

Todt: 'Kimi'nin kazanacaðýný düþünmemiþtim'

Ferrari takým patronu Jean Todt, Ýtalyan ekibinin dayanýklýlýk sorunlarý yaþadýðý sezonun ilk yarýsýnda Kimi Raikkonen'in þampiyon olabileceðini düþünmediðini söyledi. Todt, dün takýmýn Mugello'daki þampiyonluk kutlamalarý sýrasýnda gazetecilere yaptýðý açýklamada, "Doðruyu söylemek gerekirse, sezonun ilk yarýsýnda Kimi Raikkonen'in sürücülar klasmanýnda þampiyon olacaðýný düþünmemiþtim" dedi.

Todt, "Bu, asla vazgeçmemek ve mümkün olduðu sürece inanmak olan bakýþ açýmýzýn bir göstergesidir" diye konuþtu.

Ferrari patronu, "Son yarýþ inanýlmazdý. Duble yapmamýz ve Kimi'nin Alonso'yu geride býrakabilmek için Felipe'nin önünde bitirmesi gerektiðini, Hamilton'ýn da en iyi ihtimalle altýncý olmasý gerektiðini biliyorduk. Ve bu oldu" dedi.

Ýstedikleri tüm ihtimallerin gerçekleþtiðini ifade eden Todt, "2006'da þampiyonluðu, son yarýþta yaþadýðýmýz dayanýklýlýk problemi nedeniyle kaybettik. Bu yýl aþaðý yukarý ayný problemleri yaþadýk. Fakat bu sorunu aþmak için elimizden geleni yaptýk ve herþeyi analiz ettik" þeklinde konuþtu.

"Ross Brawn ve Paolo Martinelli gibi isimlerin ayrýlmasýndan sonra yarýþ bölümünün organizasyonunu deðiþtirdik" diyen Todt, 2007'nin kendileri için bir geçiþ yýlý olduðunu, bu yüzden þampiyonluðun daha büyük bir zafer olduðunu ifade etti.

Raikkonen: 'Gelecek yýl daha kolay olacak'

Dünya þampiyonu Kimi Raikkonen, Ferrari'nin gelecek yýl daha kolay bir sezon çýkaracaðýný söyledi. Takýmýn dün Mugello'daki þampiyonluk kutlamalarýna katýlan Fin pilot, binlerce Ferrari taraftarýný selamladý. Brezilya'da 1 puanla tüm sezon boyunca arkalarýnda kaldýðý rakiplerini geçerek þampiyonluða uzanan Raikkonen gazetecilere yaptýðý açýklamada, "Gelecek yýl sadece benim için deðil, takým için de kolay olmalý" dedi.

Raikkonen, "Bu yýl istediðim doðru aracý bulmakta bazý problemler yaþadýk. Yeni aracý nasýl yapacaðýmýzý göreceðiz. Bunun ne kadar iyi bir araç olacaðýný söylemek þimdiden zor" diye konuþtu.

Bununla birlikte yeni araç konusunda büyük beklentileri olduðunu kaydeden Fin pilot, gelecek yýl hakkýnda tahmin bulunamayacaðýný ancak olumlu düþünceleri bulunduðunu belirtti.

Gelecek sezon uygulanmaya baþlayacak olan çekiþ kontrol yasaðýyla yarýþmayý sabýrsýzlýkla beklediðini ifade eden Raikkonen, yeni uygulamanýn yarýþlarý daha iyi hale getireceðine inandýðýný söyledi.

Raikkonen, "Formula 1'e geldiðimde çekiþ kontrol yoktu. Daha sonra gelen birçok yeni uygulama oldu. Yasaðýn yarýþlarý daha eðlenceli ve zor hale getireceðini düþünüyorum. Ayrýca böylece daha fazla sollama imkanýna kavuþacaðýz" dedi.

Raikkonen: 'F1'e yeniden aþýk oldum'

Kimi Raikkonen, Brezilya'da gelen þampiyonluðu ardýndan Formula 1'e yeniden aþýk olduðunu söyledi. Aralýk ayýndaki testler öncesinde uzun bir tatile çýkacak olan Fin sürücü, geçtiðimiz Pazar günü Mugello'daki þampiyonluk kutlamalarýnda 30 bin Ferrari taraftarýnýn önüne çýkmýþ ve bir gösteri sürüþü yapmýþtý.

Ferrari'nin resmi internet sitesine açýklamalarda bulunan Raikkonen, "Gülümsemeyi býrakmayacaðým gibi görünüyor. Nereye gidersem gideyim insanlar beni kutluyor. Ýtalya'da herkes en az benim kadar mutlu" ifadelerini kullandý.

Raikkonen, "Çarþamba günü Maranello'daki kutlamalar da harikadýydý. Fakat söylemek Mugello'daki kutlamalar, binlerce taraftarýn önünde, çok daha müthiþti" dedi.

Raikkonen, "Tuscany'daki yarýþ pistinde, Formula Renault'nun kokpitinde ilk kez bir yarýþ aracý kullanmýþtým. Daha sonra Formula 1'deki ilk yarýþým Peter Sauber'le birlikte oldu" diye konuþtu.

Kariyerinin ilk günlerindeki duygularýný hatýrladýðýný ifade eden Fin pilot, "Sanki aracý bir baþkasý sürdü de ben þampiyon olmuþum gibi... Mugello'daki kutlamalarda sanki ikinci kez þampiyon oldum" diyerek kutlamalardaki çoþkuyu dile getirdi.

Mugello'da kutlamalara gelen taraftarlarý gördüðünde Ferrari ailesinin bir parçasý olmaktan çok mutlu olduðunu ve büyük gurur duyduðunu kaydeden Fin sürücü, "Hepinize, kalpten, teþekkürlerimi sunuyorum" þeklinde konuþtu.

Kasým ortasýnda Barcelona'da baþlayacak olan testlerde Ferrari'ye katýlmayacak
olan Raikkonen, biraz rahatlamaya ihtiyaç duyduðunu ve Formula 1'i bir kenara býrakarak dinlenmek istediðini söyledi.

Raikkonen, "Formula 1'i biraz unutmaya çalýþacaðým. Faka bu zor olacak. Bu benim için gerçekten çok özeldi. Diyebilirim ki, F1'e yeniden aþýk oldum. Kasým ayýnda Barcelona'daki testlere katýlmayacaðým. Ancak Aralýk ayýnda pistlere geri dönebilirim. Ferrari'de kariyerimin ikincisi senesine baþlamak harika olacak" dedi.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
ResimResimResimResim
ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder
Mesajlar gster:   
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor Tm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Sein:  
Bu forumda yeni konular aamazsnz
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Erenet Forum

En Gzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | yeler |

Bilgi Daarc: Kaydedilen en uzun tavuk uuu 13 saniyedir

Gnlk BurlarGnn SzOyun HileleriPosta KodlarReklamletiimKullanm Koullarstatistik

Erenet.NET'in ierik kod yazlmnn bir ksm PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayc ile 1024x768 znrlkte grntlenir

Animasyon filmlerimizi beendiyseniz izgi film izle sitemizden birbirinden elenceli izgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yaynlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunlar iin oyun hileleri aryorsanz gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfann uygunsuz olduunu dnyorsanz ltfen bize bildirin.
E-Posta

Tantm Kapat X

Reklam Gster