Erenet.NET ierik; animasyon, oyun, telefon akalar, izgi film, komik yazlar
Erenet Erenet Erenet
Erenet izgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet izgi Filmler Erenet Fkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon akalar, izgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
17 ubat 2026, Sal 08:56:15
  Giri Yap veya ye Ol (cretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  ye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  zel Mesajlar   |  Giri 

Massa evinde pole pozisyonunda

Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor
nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team

Kayt: 20 Mays 2007
ye No: 48118

MesajTarih: Pzr Ekm 21, 2007 12:49 pm    Mesaj konusu: Massa evinde pole pozisyonunda Alntyla Cevap Ver

Massa evinde pole pozisyonunda

007 Formula1 Dünya Þampiyonasýnýn son yarýþý olan Brezilya Grand Prix'i sýralama turlarýný Ferrari'nin Berezilyalý pilotu Felipe Masa elde etti. Büyük heyecana sahne olan sýralama turlarýnda ikinci sýrayý Þampiyonluðun en büyük favorisi Lewis Hamilton alýrken Kimi Raikkoenen üçüncü cebin sahibi oldu. McLaren'in diðer pilotu Fernando Alonso ise ancak dördüncü cebi elde edebildi.

Sýralama turlarýnýn ilk bölümüne çoðu zaman olduðu gibi Spyker sürücüsü Adrian Sutil çýktý. Ardýndan Toyota ve Renault sürücüleri de zaman turlarýna baþladýlar. Sutil henüz 3. turunda bir sorun yaþayarak aracýný pist kenarýna çekti. Sutil daha sonra aracýndan inerek sýralama turlarýný bitirmiþ oldu.

Cuma gününün aksine güneþli bir havada baþlayan sýralamala turlarýnda hava sýcaklýðý 30 derece
civarýnda seyretti. Ýlk bölümde alýþýlmýþýn aksine favori pilotlar zaman turlarý için piste erken çýktýlar. Ýlk olarak Lewis Hamilton zaman turunu tamamladý ve Ýngiliz sürücüyü Raikkonen ile Alonso takip etti.

Massa tek hýzlý turunda orta yumuþak lastikleri ile 1:12.303'lük bir derece elde etti ve garajýna döndü. Alonso seansýn sonunda tekrar piste çýkarak bir zaman turu daha yaptý ve ikinci sýrayý elde etti. Ýlk bölümde sürpriz olarak Renault'dan Heikki Kovalainen elenirken Sato, Nakajima, Davidson, Sutil ve
Yamamoto elenen diðer pilotlar oldular.

Ýkinci bölüme yeþil ýþýklar yandýktan yaklaþýk 5 dakika sonra ilk çýkan sürücü Toyota'dan Ralf Schumacher oldu. Hemen ardýndan Massa, Hamilton, Raikkonen ve Alonso piste çýktýlar. BMW Sauber sürücüleri 10 dakika bekledikten sonra piste çýktýlar ve orta sýralarda yerleþtiler. Ýkinci bölümün bitimine 1,5 dakika kala ilk 6 dakika dýþýndaki tüm pilotlar son zaman turlarýný yapmak üzere piste çýktýlar.

Rubens Barrichello son turunda ilk on içine girmeyi baþardý ancak David Coulthard'ýn daha iyi bir derece yapmasýyla Brezilyalý pilot kendi evinde ikinci elemelerde dýþarýda kaldý. Ýkinci elemelerde dýþarýda kalan diðer sürücüler ise Fisichella, Vettel, Liuzzi, Ralf Schumacher, ve Jenson Button oldu.

Son bölümün baþlamasýna 3 dakika kala ilk on a kalan pilotlar pit çýkýþýna yerleþtiler. En önde Hamilton yer alýrken Alonso onu takip etti. McLaren pilotlarýný ise Massa ve Raikkonen takip ettiler.

Son bölüme Hamilton süper yumuþak lastikler ile baþlarken takým arkadaþý Alonso yumuþak lastiklerle baþladý. Ýlk yedi dakikalýk bölümde pilotlar benzin yüklerini azaltmak amacý ile adeta yarýþýrcasýna turlarýna devam ettiler. Kimi Raikkonen ve Felipe Massa McLaren pilotlarýndan bir tur daha önce pit alanýna girdiler.

Ayný tur içinde Jarno Trulli'de pit alanýna girdi. Bir tur sonra ilk önce Hamilton ve hemen ardýndan Alonso pit alanýna geldi. Alonso Hamilton'ýn arkasýnda 3 saniye kadar bekledikten sonra süper yumuþak lastikleri takarak piste geri döndü.

Ýlk hýzlý turlarýn ardýndan Massa liderliðe oturuken Hamilton iki ve Raikkonen üçüncü zamaný yaptýlar. Alonso ise ancak 5. sýrada kendine yer bulabildi. Son pit stoplarýn ardýndan ilk zaman turunu Kimi Raikkonen tamamladý. Orta bölümde yaptýðý hata nedeniyle Raikkonen biraz zaman kaybetti. Hemen ardýndan gelen Felipe Massa kendi derecesini geliþtirerek 1:11.931'lik bir derece elde etti ve ilk sýradaki yerini korudu.

Hamilton son sektöre kadar önde gelmesine raðmen Masa'yý geçemedi ve ikinci sýrada kaldý. Kimi Raikkonen'in üçüncü sýrayý aldýðý sýralamalarda Alonso 4. sýrada kendine yer buldu.

Ferrari ve McLaren pilotlarýnýn aldýðý ilk dört sýranýn ardýndan Mark Webber, Nick Heidfeld ve Robert Kubica geldi. Ýlk on sýrayý tamamlayan diðer üç sürücü ise Jarno Trulli, David Coulthard ve Nico Rosberg oldu.

Sezonun son yarýþý yarýn saat 19:00'da yapýlacak. Yarýþ CNNTÜRK televizyonundan canlý olarak yayýnlanacak.

Resim

Massa mücadeleden uzak kazanmak istiyor!

Felipe Massa, pilotlar þampiyonasýnýn sonucunun arkasýnda geliþmesini umut ederek yarýþý kazanmayý planlýyor. Brezilya'lý pilot yarýþa Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'nun önünde baþlayacak. "Ýyi bir start almak çok önemli olacak. Umuyorum ki -arkamdaki- mücadele çekiþmeli olacak. Umarým yarýþý kazanabilirim." diyen Massa sýralama turlarýný domine etti.

Massa, "Ýlk hýzlý turum iyiydi fakat ikincisinde ufak bir hata yaptým ve Lewis'in beni geçmesinden endiþe ettim ama yine de iyi bir turdu. Kendi insanlarým önünde pol pozisyonunu almak çok güzel ve duygusal. Sýralamalarýn son bölümünde Lewis ile çok yakýndýk. Yarýþ mühendisimin 2. sýrayý aldýðýmý söylemesini bekliyordum fakat önde bitiren ben oldum." dedi.

Massa ayrýca 2006 senesindeki yarýþta elde ettiði zaferi yarýn tekrarlamak istediðinide sözlerine ekledi. 2006 Brezilya Grand Prix'sinde Felipe Massa yarýþa pole pozisyonunda baþlamýþ ve yarýþý kazanmýþtý.

Hamilton yerinden memnun

Þampiyona lideri Lewis Hamilton, sezonun son yarýþýnda pol pozisyonunu alamadýðý için hayal kýrýklýðýna uðradýðýný söyledi. Hamilton, son zaman turunda, 2. sektörün en hýzlý ismi olmasýna raðmen son sektörde pol pozisyonunu Felipe Massa'ya kaptýrmýþtý. Yarýnki yarýþa Hamilton, þampiyonaki rakipleri Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso'nun önünde 2. sýrada baþlayacak.

Hamilton, "Çok yakýn bir seans oldu. Baþtan sona büyük keyif aldým. Aracýn sürüþü kolaydý ve takým bizi pitstoplardan sonra iyi yerlerde piste döndürdü. Aslýnda son turum iyiydi fakat son virajda zaman kaybettim. Bir hata yapmadým fakat o zamana kadar kazandýðým zamaný kaybetmek istemiyordum. Bunun dýþýnda iyi bir turdu. Oldukça mutluyum ve yarýþa baþlamak için iyi bir yerdeyim."

Ýngiliz Pilot, ekstradan bir baský hissetmediðini ve þampiyonanýn çekiþmesinden zevk aldýðýný söyledi. Son olarak Hamilton þunlarý söyledi, "Çok heyecanlýyým ama rahat hissediyorum. Aracýn durumu iyi, pisti seviyorum ve seyirciler harika. Desteklendiðimi görmek güzel."

Hamilton Kimi'den özür diledi

Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen'in sýralama seansýndaki son turunu etkilediði için üzgün olduðunu söyledi. Raikkonen son turuna baþlarken Hamilton pitten piste çýkmýþtý. Raikkonen, Hamilton'ýný geçtikten sonra virajý geniþ dönerek önemli zaman kaybetmiþti.

Konuyla ilgili olarak Fin Pilot, "Hamilton'ý geçtikten sonra virajý geniþ dönmek zorunda kaldým ve zaman kaybettim. Tam olarak datalarý incelemedim dolayýsýyla ne kadar zaman kaybettiðimi bilmiyorum ama onu geçmememin daha kolay bir yolu olabilirdi. Önde olabilirdim ama 3. sýradan baþlamak çok da kötü deðil." dedi.

Hamilton, Raikkonen'in arkadan geldiðinin takým tarafýndan bildirildiðini ve yol vermek için elinden gelenin en iyisini yaptýðýný söyledi.

"Pitten çýktým ve takým bana Kimi ile yakýn olacaðýmýzý söyledi. Fakat o hýzda aynalarýnýz titriyor ve arkayý göremiyorsunuz. Yoluna çýktýysam özür dilerim ama o kadar da yakýn olduðumuzu düþünmüyorum. Elimden gelenin en iyisini yaptým ve Kimi'den özür diledim."

Alonso hayal kýrýklýðý yaþýyor

Son þampiyon Alonso sezonun son yarýþýna 4. sýrada baþlayacak olduðu için hayal kýrýklýðýna uðradýðýný söyledi. "Büyük bir hayal kýrýklýðýna uðradým. 4. cebi almam yarýþ için iyi olmadý. Fakat artýk yapacak bir þey yok. Þuandan itibaren yarýn ne yapabileceðimi düþünmeliyim."

Alonso ayrýca sýralama turlarýnýn son bölümüne takým arkadaþýnýn gerisinde baþladýðý için avantaj kaybettiðini söyledi. Ýspanyol Pilot pitten çýkýþ turunda seans bitmeden zaman turuna baþlamak için çok zorladýðýný da sözlerine ekledi.

Alonso þampiyonluðun sýralamalarda kaybedilmesinden korkuyor

Brezilya Grand Prix sýralama turlarýnda rakiplerinin arkasýnda dördüncü cepte kalan Fernando Alonso, muhtemelen þampiyonluk þansýnýn da kaybolduðunu söyledi. Alonso sýralamalar sonrasýnda þampiyonluk þansý konusunda gazetecilere yaptýðý açýklamada, “Dünden daha az” diye konuþtu.

Alonso, “Maalesef þampiyonluðu kazanma ihtimalinden biri de yarýþý kazanmak ve aramýza bir Ferrari koymak. Þimdi bu pek mümkün deðil görünüyor. Hatta imkansýz görünüyor. Fakat yine de Formula 1’de neler olacaðýný kimse bilemez” dedi.

Takým arkadaþýnýn 12 puan gerisinde çýktýðý Çin GP’de Lewis Hamilton’ýn yaptýðý kazayla þampiyonluk ümitleri yeniden canlanan Alonso, “Çin’de olduðu gibi þampiyon olmak için özel bir yarýþa ihtiyacým var. Eðer herþey normal giderse, benim için sezon hemen hemen bitmiþ demektir” þeklinde konuþtu.

Ýspanyol pilot ayrýca, “Bunu karam olduðum için söylemiyorum. Gerçek olan bu. Çin gibi ve rakiplerimin mekanik bir problem yahut büyük þanssýzlýk yaþayacaðý türden bir yarýþa ihtiyacým var” dedi.

Aracý hakkýnda da konuþan Alonso, “Aracýn dengesi çok kötü deðildi. Araç oldukça iyiydi ancak yeterince hýzlý deðildik” dedi.

FIA, Brezilya için kýrmýzý bayrak prosedürünü deðiþtiriyor

Formula 1 yarýþ direktörü Charlie Whiting, Brezilya Grand Prix’deki muhtemel gecikmeleri asgariye indirmek maksadýyla kýrmýzý bayrak prosedüründe deðiþikliðe gitti. Yarýþýn durmasý ve araçlarýn gridde yeniden sýralanmalarý halinde problem yaþayan takýmlar için gridden personelin gelmesi uzun zaman alabilecek. Avrupa seyircileri için prime time zaman diliminde seyredilen mücadelenin hareketsiz geçmesi ise seyirciler açýsýndan arzu edilen bir durum olmayacak.

Dolayýsýyla takýmlara, yarýþýn durmasý halinde, araçlarýn yeniden start almadan önce pit alanýnda yerlerini alacaklarýný bildirdi. Böylece takýmlar mümkün olan en kýsa süre içinde araçlar üzerinde çalýþma yapabilecek.

FIA’dan yapýlan açýklamada, “Personel ve ekipmanýn gridden temizlenmesi zorluðu nedeniyle, yarýþýn durmasý halinde tüm araçlarýn pit alanýna girmesi ve pit çýkýþ ýþýklarýndan yaklaþýk 10 metre önce kýrmýzý bayrak çizgisindeki hýz alanýnda durmasý gerecek” denildi.

Açýklamada ayrýca, “Yarýþ askýya alýnýrs,a araçlar güvenlik aracýnýn arkasýndayken pit alanýna yönlendirilecek ve güvenlik aracý pit çýkýþýndaki kýrmýzý bayrak hattýnda bulunan hýz alanýnda duracak. Tüm araçlarýn yeniden güvenlik aracýnýn arkasýndaki hatta turmak zorunda kalacak” denildi.

Alýntýdýr.
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder
Mesajlar gster:   
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor Tm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Sein:  
Bu forumda yeni konular aamazsnz
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Erenet Forum

En Gzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | yeler |

Bilgi Daarc: Beethoven beste yapmadan nce kafasn souk suya sokard.

Gnlk BurlarGnn SzOyun HileleriPosta KodlarReklamletiimKullanm Koullarstatistik

Erenet.NET'in ierik kod yazlmnn bir ksm PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayc ile 1024x768 znrlkte grntlenir

Animasyon filmlerimizi beendiyseniz izgi film izle sitemizden birbirinden elenceli izgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yaynlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunlar iin oyun hileleri aryorsanz gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfann uygunsuz olduunu dnyorsanz ltfen bize bildirin.
E-Posta

Tantm Kapat X

Reklam Gster