Erenet.NET ierik; animasyon, oyun, telefon akalar, izgi film, komik yazlar
Erenet Erenet Erenet
Erenet 3 Boyutlu Oyunlar Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet izgi Filmler Erenet Fkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon akalar, izgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
17 ubat 2026, Sal 11:06:37
  Giri Yap veya ye Ol (cretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  ye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  zel Mesajlar   |  Giri 

Raikkonen kazandý - Þampiyonluk son yarýþa kaldý

Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor
nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team

Kayt: 20 Mays 2007
ye No: 48118

MesajTarih: Pzr Ekm 07, 2007 12:56 pm    Mesaj konusu: Raikkonen kazandý - Þampiyonluk son yarýþa kaldý Alntyla Cevap Ver

Raikkonen kazandý - Þampiyonluk son yarýþa kaldý

2007 sezonunun sondan bir önceki yarýþý olan Çin Grand Prix'sini Ferrari takýmýndan Kimi Raikkonen kazandý. Lewis Hamilton'ýn yarýþ dýþý kaldýðý Çin Grand Prixi'sinde Fernando Alonso ikinci sýrayý alýrken bir diðer Ferrari pilotu Felipe Massa podyumun üçüncü sýrasýna çýkmayý baþardý. Bir çok olayýn yaþandýðý ve yaðmurun yarýþa damgasýný vurduðu Þangay pistinde Toro Rosso'dan Seabstian Vettel'de takýmýnýn ve kendisinin en iyi derecesini elde ederek yarýþý dördüncü sýrada tamaladý.

Çok kötü bir sezon geçiren Honda takýmýnda da Jenson Button yarýþý beþinci sýrada tamamlayarak bu sezon bir ilke daha imza atmýþ oldu. Zor bir yarýþ geçiren BMW Sauber'den Nick Heidfeld'de bu yarýþtan puan almayý baþardý. Heidfeld yarýþý Liuzzi'nin arkasýnda 7. sýrada tamamladý.

Toro Rosso Þangay'da harika bir gün geçirdi. Vettel ile dördüncü sýrayý alan Boðalar Liuzzi ile altýncý sýrayý alarak iki pilotu ile birlikte Þangay'dan puanla ayrýlmayý baþardý. Böylelikle Þampiyona da Super Aguri'nin önüne geçmeyi baþardýlar.

Yarýþ öncesinde pist üzerinde yaðmur yaðacaðý bilgisi ekranlara yansýrken takýmlar yarýþa geçiþ lastikleri ile baþlamayý tercih ettiler. Formasyon turunun ardýndan yaðmur damlalarý piste düþmeye baþladý.

Start ile birlikte pilotlar hýzlanmaya baþlarken Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen uzun ilk viraja yerlerini koruyarak girdiler. Yarýþa 4. sýrada baþlayan Fernando Alonso iyi bir start ile önündeki Felipe Massa'yý ilk virajda sýkýþtýrmaya baþladý ve viraj sonunda geçmeyi baþardý. Ancak bu geçiþin hemen ardýndan Felipe Massa yerini tekrar geri aldý.

Ýlk turda Ralf Schumacher'in spini ve Anthony Davidson ile Rubens Barrichello'nun temaslarýnýn ardýndan pist dýþýna çýkmalarý dýþýnda bir olay yaþanmadý. 12. turda Super Aguri pilotu Davidson yarýþ dýþý kaldý. Ýlk pit stoplara kadar yaðmur etkisini gösterirken yarýþ lideri Hamilton ilk pit molasýnda lastiklerini deðiþtirmeden piste geri döndü. 14. turda pit alanýna ile giren Hamilton'ý Felipe Massa, Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso takip etti.

Bu pilotlarýn hepsi lasitklerini deðiþtirmeden piste geri döndüler. 15. turdan sonra kurumaya baþlayan pistte Lewis Hamilton yavaþlamaya baþladý. Sað marka lastiði aþýnan Hamilton 2 tur dayanmasýna raðmen Kimi Raikkonen'e geçilmekten kurtulamadý. Ýki sürücünün arasýnda 8 saniyelik fark 2 tur içerisinde eridi.

Yarýþýn bu noktasýnda Adrian Sutil start düzlüðü öncesindeki son virajda kaza yaparak yarýþ dýþý kaldý.

Bir tur sonra ise Hamilton'ýn yaklaþýk 15 saniye gerisinde bulunan Alonso, Ýngiliz pilota yaklaþmaya baþladý. Ýkinci pit stopu için pit alanýna ulaþmaya çalýþan Hamilton pit alaný giriþine ulaþmayý baþardý ancak pit yoluna girmeden önceki son virajda aracýnýn kaymasý üzerine çakýl alana taþtý. Hamilton'ýn aracýnýn dört lastiði de yavaþ bir þekilde çakýl alanýna oturunca motoru çalýþmasýna raðmen Hamilton piste dönemedi ve yarýþ dýþý kaldý.

Bu olayýn ardýndan yarýþýn seyri tamamen deðiþti. Ýkinci pit stoplarýn ardýndan Kimi Raikkonen yumuþak lastiklerle pite lider olarak geri döndü. Ýkinci pit stoplardan hemen önce Fernando Alonso ile Felipe Massa arasýnda üçüncülük mücadelesi yaþlandý. Massa pite girdiði anda Alonso 0.700 saniye arkasýndaydý.

Ýkinci pit stoptan sonra Alonso Massa'yý geçmeyi baþardý. Yaðýþ ve lastik stratejilerinin damgasýný vurduðu yarýþta bþr çok pilot ilk puanlarý için ilk sekize girme þansý yakaladý. Japonya'nýn olay adamý Sebastian Vettel yarýþý uzun süre 4. sýrada götürmeyi baþardý.

Bu yarýþýn ardýnan Kimi Raikkonen aldýðý 10 puan ile Þampiyonadaki puanlarýný 100'e çýkardý. Hamilton 107 puanda kalýrken Fernando Alonso 103 puana yükseldi. Þampiyonluk düðümünün Brezilya'da çözüleceði yarýþta Hamilton'ýn yarýþý üçüncü sýrada bitirmesi Þampiyonluk için yeterli olacak. Raikkonen ise þampiyonluk için yarýþý mutlak kazanmak zorunda. Fernando Alonso ise Hamilton ile araýndaki 4 puanlýk farký Brezilya'da kapatmak zorunda kalacak.

Resim

Resim

Raikkonen: 'Son tura kadar bastým'

Kimi Raikkonen, Çin Grand Prix’de, deðiþken hava koþullarýnýn sonucu deðiþtirme endiþesiyle son tura kadar mücadelesini sürdürdüðünü söyledi. Fin pilot, pist kururken, daha sonra yarýþ dýþý kalan Lewis Hamilton’ý geçerek liderliði ele geçirdi ve zafere uzandý. Fernando Alonso ise Raikkonen’e 8 saniye kadar yaklaþmasýna raðmen Ferrari pilotunun, takýmýnýn 200’cü zaferini kazanmasýna engel olamadý.

Raikkonen yarýþ sonrasýnda yaptýðý açýklamada, sürekli olarak bastýðýný söyledi.

Raikkonen, “Ön lastiklerde problem yaþadýðýmda beni yakalamak üzereydi. Fakat lastikler eski performansýna kavuþur kavuþmaz aradaki mesafeyi koruyabildim” dedi.

“Burada baþarýlý olacaðýmýzý biliyordum ancak basmaya devam etmek istedim çünkü az bir yaðmurun tüm gidiþatý yeniden deðiþtirip deðiþtirmeyeceðinizi bilemiyorsunuz” þeklinde konuþtu.

Bu sonuçla Raikkonnen yeniden þampiyonaya dönerek ümitlerini tazeledi.

Fin pilot Ýnterlagos’ta Hamilton’In 7, Alonso’nun ise 3 puan gerisinde start alacak.

Raikkonen þampiyonluða ulaþabilmesi için McLarenlar’ýn, yarýþ dýþý kalmasý veya sorun yaþamasý gerekiyor.

Fin pilot, “Þampiyonaya geri döndük. Son yarýþ gerçekten ilginç olacak” diye konuþtu.

Alonso’nun mucizesi gerçek oldu

Bu haber 532 kez okundu
Japonya Grand Prix’de yarýþ dýþý kalmasýnýn ardýndan sezonun bitimine iki yarýþ kala þampiyonluk yolunda çok önemli bir yara alan Fernando Alonso’nun dileði kabul oldu. Dünya þampiyonu Ýspanyol pilot hafta içinde yaptýðý açýklamada, mucizelere inandýðýný belirterek, Þangay gibi bir pistte herþeyin olabileceðini söylemiþ ve þampiyonluk ümidini yitirmediðini vurgulamýþtý.

Þampiyona lideri takým arkadaþý Lewis Hamilton’ýn bugün yarýþ dýþý kalmasý nedeniyle aradaki puan farkýný 4’e indiren Alonso þimdi Brezilya’da üçüncü kez üst üste þampiyon olmak için tüm enerjisini harcayacak.

Bu arada yarýþ sonrasýnda stadyumu Ýspanyol bayraklarýyla dolduran taraftarlara teþekkür eden Alonso, takýmý hakkýnda herhangi bir ifade kullanmadý.

Hamilton yarýþ dýþý kaldý

Lewis Hamilton Çin Grand Prixi'sinde yarýþ dýþý kalarak sezon boyunca ilk kez bir yarýþý tamamlayamayark ayrýldý. Hamilton ikinci sýrada götürdüðü yarýþta ikinci pit stopunu yapmak üzere pit alanýna doðru ilerlerken pit alaný giriþindeki virajda kayarak aracýnýn kontrolünü kaybetti ve çakýl alana saplanan aracýný tekrar piste döndüremeyek yarýþ dýþý kalmaktan kurtulamadý.

Hamilton ilk pit stoplarýn ardýndan ayný lastiklerle piste dönmüþ ancak yaðmurun tekrar yaðmaya baþlamasý ile performansý düþmüþtü. Arkasýndaki Raikkonen ile arasýndaki 8 saniyleik farkýn bir anda kapanmasý ile birlikte Raikkonen'e geçilen Hamilton böylelikle Çin Grand Prix'sinde Þampiyonluðunu ilan etme þansýný kaybetmiþ oldu.

Hamilton’ýn yarýþ dýþý kalmasýnda hata takýmýn

McLaren, Çin Grand Prix’de Lewis Hamilton’ý ýslak hava lastikleriyle çok fazla pistte tutmanýn sorumluluðunu üstlendi. McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh ITV’ye yaptýðý açýklamada, takýmýn Hamilton’ý erkenden pite çaðýrmayarak hata yaptýðýný söyledi. Whitmarsh, “Durum oldukça basit, pite çaðýrmadýk. Sanýrým bir geç anlama oldu, onu pistte tuttuk fakat lastikleri oldukça aþýnmýþ durumdaydý” dedi.

Whitmarsh, “O sýrada hava oldukça deðiþkendi ve risk almayalým istedik. Kimi takip etmek zorundaydýk. Sonunda aracý pite çaðýrmaya karar verdik ama samimi olmak gerekirse artýk geç kalmýþtýk” dedi.

Hamilton için çok üzücü bir gün olduðunu belirten Whitmarsh, bununla birlikte Alonso için de, þampiyonluk mücadelesi açýsýndan bir o kadar önemli bir sonuç olduðunu ifade etti.

Sampiyonanýn son yarýþa kaldýðýný belirten Whitmarsh, tüm Formula 1 severleri Brezilya’da heyecan verici bir yarýþýn beklediðini kaydetti.

Whitmarsh ayrýca, “Alonso da bugün çok iyi iþ çýkardý. Çok zor þartlarda bir yarýþ oldu. Lewis için, takým olarak, üzücü bir gündü. Ancak hala þampiyonada ilk iki sýradayýz” dedi.

Hamilton Þangay’ý geride býraktý

Çin Grand Prix’de yarýþ dýþý kalmasýnýn hayal kýrýklýðýný üzerinden attýðýný belirten Lewis Hamilton þimdi þampiyonluk mücadelesinin son ayaðý olan Brezilya’yý beklediðini söyledi. Çin’de ilk turlarda yarýþý lider götüren Hamilton, ýslak hava lastiklerinin kuru pistte aþýnmasý sonucu bu avantajýný kaybetti.

Lastiklerin hýzla kötüleþmesi nedeniyle, kuru lastikleri takmak üzere pite yönelen 22 yaþýndaki Ýngiliz pilot pit alaný giriþindeki virajý alamayarak çakýl havuzuna saplandý. Tekrar piste dönemeyen Hamilton yarýþa veda etmek zorunda kaldý.

Yarýþ dýþý kalmasýnýn ardýndan ITV’ye konuþan Hamilton, “Arabadan çýktýðýmda deðiþik duygular içindeydim, çünkü bu, tüm sene boyunca yaptýðým ilk hataydý” dedi.

Hayatýnýn hatasýz olamayacaðýný ifade eden Hamilton, “Fakat þimdi bu olayý geride býraktým ve Brezliya’yý sabýrsýzlýkla bekliyorum. Aracýn Ýnterlagos’ta yeterince hýzlý olmasý için çok sýký çalýþacaðýz. Hala elimizde yeterince puan var” þeklinde konuþtu.

Pit giriþine geldiðinde aracýn pist dýþýna çýkmasýný önlemek yapabileceði hiçbir þey olmadýðýný kaydeden Hamilton, “Harika bir yarýþ çýkarýyorduk. Yaðmurun yaðýp yaðmayacaðýný bilemeyiz. Lastikler gittikçe daha da kötüleþti. Ben de pite yöneldim ancak yerler buz gibiydi, yapabileceðim birþey yoktu” dedi.

Hamilton ayrýca, “Aynalarým da tümüyle kirliydi. Aynalarý kullanamýyordum. Lastikleri de göremedim. Ancak tümüyle bitmiþler gibiydi” dedi.

Kovalainen: ‘4’cülük mümkündü’

Heikki Kovalainen, Çin Grand Prix’den puansýz ayrýlan Renault takýmýnýn daha iyi bir sonuç hak ettiðini söyledi. Þangay’da dokuzuncu olan Fin pilot aracýnýn yarýþý dördüncü olarak bitirebilecek kapasitede olduðunu belirterek, “Yarýþýn baþlangýcý benim için tam bir felaket oldu. Ýyi bir start aldým ve üçüncü sýraya yükseldim ancak daha sonra understeer ve zayýf yol tutuþu nedeniyle bu avantajý kaybettim” dedi.

Dört aracýn kendisini geçtiðini söyleyen Kovalainen, “Çok fazla zaman kaybettim. Daha sonra bereket versinki tam doðru zamanda kuru lastiklere geçtik. Ondan sonra araç oldukça iyiydi” þeklinde konuþtu.

Kovalainen, “Yarýþýn ortasýnda da çok ilginç bir þekilde zaman kaybettim. Kimi bana tur bindirdi ancak onda eski ýslak hava lastikleri vardý. Benim aracýmda ise yeni kuru hava lastikleri bulunuyordu. Onu geçemedim. Ayrýca öndekilerle bir kazaya sebebiyet vermek de istemedim. Dolayýsýyla sollama yapana kadar bir yedi sekiz dakika geçti” dedi.

Fin pilot, “Ondan sonra basabildiðim kadar bastým. Fakat David’i (Coulthard) geçemedim. Aslýnda daha hýzlýydým ancak geçmek için yeterince surate ulaþamadým. Araç kuru havada oldukça iyi performans gösteriyor. Dünkü sýralamalardaki hatam yüzünden daha iyi bir sonuç alamadým” diye konuþtu.

Kovalainen ayrýca, “Takým bundan daha iyi bir sonucu hak ediyor. Aracýn potansiyeli dördüncü olmaya yeterdi. Bugün takým için bunu yapamadýðým için üzgünüm” dedi.

Schumacher 2008'de Spyker'a mý gidecek?

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, Formula 1'deki 11 takýmdan 9'u, Toyota'da kendisine kapý gösterilen Ralf Schumacher'e "evet" demedi. Bu takýmlar arasýnda yalnýzca Super Aguri ve Williams, Schumaher'e herhangi bir yorumda bulunmadý.

"Bu durumun farkýndayým" diyen 3 defa dünya þampiyonu ünvanlý efsane pilot Niki Lauda, gazeteye yaptýðý açýklamada, "Ralf belki de artýk sporu býrakmalý" ifadesini kullandý. 32 yaþýndaki Schumacher'in menajeri Hans Mahr ise, "Takýmlarla olan görüþmelerimiz sürüyor, temaslarýmýz bitmedi" " þeklinde konuþtu.

Hali hazýrda en iyimser tahmine göre Schumacher, arkadaþý Hindistanlý milyarder Vijay Mallya'nýn ortaðý olduðu Spyker'ýn 2008'de kadrosunda yer alabilir. Spyker'ýn mevcut pilotu Adrian Sutil da, Alman Algemeen Dagblad gazetesine verdiði röportajda, böyle bir durumda kendisi için ideal bir arkadaþa kavuþacaðýný açýkladý. Sutil, "O büyük bir isme sahip ve çok tecrübeli" dedi.

Wurz sezon sonunda emekli oluyor

Alex Wurz, 2007 sezonunun sonunda Formula 1'den emekli olacaðýný açýkladý. Avusturyalý pilot bu kararýný Kanada Grand Prix'sini podyumda tamamlamasýnýn ardýndan verdi. Esasýnda podyum finiþinin hemen ardýndan bu kararýný uygulamayý düþünen Wurz, takýmý Williams'a saygýsýzlýk etmemek için sezon bitimine kadar sabretmeye karar verdi.

Her ne kadar Williams'ýn 2008 listesinde yer almasý düþünülse de, 33 yaþýndaki pilotun geleceði hakkýnda olumsuz yorumlar yapýlýyordu. Test pilotu Kazuki Nakajima ise, Frank Williams tarafýndan daha önce düzenlenen basýn toplantýsýnda "Formula 1'in materyali" olarak tanýmlanmýþtý.

Wurz, Brezilya'nýn ardýndan Formula 1'de yarýþmayacak olsa da, test pilotu olarak spora devam edeceði fikri aðýr basýyor.

Ferrari A1GP ile ilgileniyor

Ferrari, A1GP series'in organizatörleri ile iletiþim halinde olduklarýný açýkladý. Takým bir süredir, seriye motor desteði saðlayacaðý konusunda çeþitli speküslayonlara konu oluyordu.

"A1GP yetkilileriyle temas halindeyiz" diyen bir Ferrari sözcüsü, Formula 1 Çin Grand Prix'si öncesi basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada detay vermekten çekindi. Serinin yarýþlarý ilk olarak 2005'te Lola þasi ve Zytek motorlarýyla start almýþtý. 2007 szonu ise geçtiðimiz hafta Zandvoort'ta baþladý.

Alýntýdýr.
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder
rosso_relativo
Kýdemli - Biþitör
Kýdemli - Biþitör

Kayt: 09 Aralk 2005
ye No: 1366

MesajTarih: Pts Ekm 08, 2007 10:53 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

Brezilya da Alonsoya baþarýlar diliyorum ...
þampiyonlukla döner umarým ve genç yaþta üst üste 3 kez dünya þampiyonu olan pilot ünvanýný da alýr Very Happy

Baa Dn
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder
Mesajlar gster:   
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Spor Tm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Sein:  
Bu forumda yeni konular aamazsnz
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Erenet Forum

En Gzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | yeler |

Bilgi Daarc: Aslanlar bir gnde 50 kez iftleebilirler.

Gnlk BurlarGnn SzOyun HileleriPosta KodlarReklamletiimKullanm Koullarstatistik

Erenet.NET'in ierik kod yazlmnn bir ksm PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayc ile 1024x768 znrlkte grntlenir

Animasyon filmlerimizi beendiyseniz izgi film izle sitemizden birbirinden elenceli izgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yaynlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunlar iin oyun hileleri aryorsanz gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfann uygunsuz olduunu dnyorsanz ltfen bize bildirin.
E-Posta

Tantm Kapat X

Reklam Gster