Erenet.NET ierik; animasyon, oyun, telefon akalar, izgi film, komik yazlar
Erenet Erenet Erenet
Erenet izgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet izgi Filmler Erenet Fkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon akalar, izgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
17 ubat 2026, Sal 10:49:17
  Giri Yap veya ye Ol (cretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  ye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  zel Mesajlar   |  Giri 

Tahmin edebilir miyiz?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Zeka Sorularý, Bilmeceler, Bulmacalar
nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
mahmutsen81
Erenet Öðretmeni

Kayt: 14 Nisan 2007
ye No: 47702
Nereden: Ýzmir-Diyarbakýr

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:24 pm    Mesaj konusu: Tahmin edebilir miyiz? Alntyla Cevap Ver

Bir günde (24 Saat) ortalama kaç kere nefes alýp veriyoruz?

ben diyorum yaklaþýk 40000 defa
 Baa Dn
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder Kullancnn web sitesini ziyaret et
Admin
Designer

Kayt: 08 Mart 2005
ye No: 2
Nereden: Erenet

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

172.800 diyorum Razz
hacettepeli
Erenet Aktif Üye
Erenet Aktif Üye

Kayt: 19 ubat 2007
ye No: 46935
Nereden: kosova

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

insan dakikada 12 ila 14 kere nefes aliyo ben hesabimi 13 ten yaptim 18720 cikti
mahmutsen81
Erenet Öðretmeni

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

Ersat 24 saat napýyon sen
koþsan anca diyorum, yanlýþmýyým? Wink
 Baa Dn
hacettepeli
Erenet Aktif Üye
Erenet Aktif Üye

Kayt: 19 ubat 2007
ye No: 46935
Nereden: kosova

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

ersatin sanirim yazarken bi sifir fazla yazdi o yuzden
Admin
Designer

Kayt: 08 Mart 2005
ye No: 2
Nereden: Erenet

MesajTarih: Cmt May 05, 2007 9:54 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

mahmutsen81 demi ki:
Ersat 24 saat napýyon sen
koþsan anca diyorum, yanlýþmýyým? Wink

Benim metabolizmam hýzlý çalýþýyor elimde deðil Laughing

28.800 diyorum Razz
pcturk
Erenet Bagýmlýsý
Erenet Bagýmlýsý

Kayt: 30 Ocak 2007
ye No: 45829
Nereden: Bilgisayarýn Baþýndan

MesajTarih: Pzr May 06, 2007 9:48 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

ARKADAÞLAR ARADIM VE BULDUM ÝNSANLAR ORTALAMA TAM TAMINA 100.000 KERE NEFES ALIP VERÝRLER ÝNANMASSANIZ D.R YUSUF DOÐANERÝN ANLATIMINI OKUYUN...

Organlardaki Esrarlý Çalýþma
Dr. Yusuf DOÐANER
Þu âlemde tasarruf eden Zat, nihayetsiz bir hikmetle iþ görüyor. Ona delil mi istersin? Herþeyde maslahat ve faydalara riayet etmesidir. Görmüyor musun ki: Ýnsandaki bütün aza, kemikler ye damarlarda, hatta bedenin hücrelerinde, her yerinde her cüz’ünde faydalarýn ve hizmetlerin gözetilmesi, hatta bazý azasýna, bir aðacýn ne kadar meyveleri varsa, o derece o uzuvlara hikmetlerin ve faydalarýn takýlmasý gösteriyor ki, nihayetsiz bir hikmet eliyle iþ görülüyor. Hem herþeyin sanatýnda nihayet derecede intizam bulunmasý gösterir ki, nihayetsiz bir hikmet ile iþ görülüyor.

B.N.

Ortalama bir insan ömrünü 60 sene kabul edelim. Bu insanýn ömrü süresince sakin bir hayat yaþadýðýný hastalýklardan salim kaldýðýný kabul edip buna göre insanýn hayati bazý organlarýný çalýþmalarýný gözden geçirelim. Ve «Eðer Allah Baðýþlamasaydý» bütün bu hayati organlarýn kaçar kere ölmesi gerekeceðine temas edelim.

Ýnsan bünyesinde hayat için gerekli organlar derken, gereksiz organýn var olabileceðini düþünmek tamamen imkânsýzdýr. Hangi organýmýz yoktur ki eksikliði hissedilmesin. Yirmi parmaktan bir tanesinin yokluðu, aðýzdaki bir diþin eksikliði, burun týkanýklýklarý devresinde insanýn aðzýnýn tat alamamasý, ayaðýnda oluþan bir hastalýðýn yürümede ortaya çýkardýðý güçlük ve buna benzer nice durumlar vardýr ki yokluðunun her devresi büyük eksikliklere yol açar. Burada hayati organlarý kastederken çok mühim hayati organlarýmýzý ele aldýðýmýzý belirtmek istiyoruz.

Sinir sistemini teþkil eden bölümlerden en önemlisi beyindir. Sinir sistemi bir bütün halinde çalýþtýðý zaman hareket, his, duyu, refleks, beslenme, büyüme ve geliþme, psiþik (ruhi) fonksiyonlarý bir bütün halinde yerine getirir. Bu sistemin içinde beyin en harika bir elektronik beyinin yapacaðý iþlerin çok fevkinde iþleri düzenli bir biçimde yapabilir. Beyni besleyen damarlardan herhangi biri týkandýðý zaman hastada felç, koma ve hatta ölüm olur. Beynin týkanan artere ait bölümünde ise beyin hücreleri 4–5 dakika içinde bir daha düzelmeyecek biçimde ölürler.

Ortalama bir insan ömrünü 60 sene kabul ettiðimize göre ve beyin hücrelerinde 5 dakikalýk bir beslenme olmazsa ölüm mukadder olduðuna göre bir insan ömründe beyin kaç kere ölürdü?

Kalb ve akciðer göðüs boþluðuna yerleþmiþ 2 hayati organýmýzdýr. Kalb dakikada 60–100 kere kan ile dolar ve bir o kadar kere kaný akciðer ve büyük dolaþýma verir. Ortalama 70–80 kere bu iþlemi yaptýðý kabul edilebilir. Her defasýnda da yaklaþýk 70 cm3 kaný hem akciðere hem de büyük dolaþýma verir. Bir dakikada 5 litre civarýnda kan devri olur. Bir saat, bir gün, bir hafta bir yýl ve 60 yýllýk ömürdeki hesaplarý yapabiliriz. 60 yýllýk bir ömürde kalbe gelen ve kalpten atýlan kan miktarý 130.000.000 x 2 = 260. 000.000 cm3 tür. Ayný kat her dakika 70–80 kere çalýþýrken her kalb devri esnasýnda çok hassas iþleri çok kýsa zaman periyotlarýnda yapmak zorundadýr. Þöyle ki: Kalpten uyarý çýkaran düðüm (sinoatrial düðüm)den çýkan bir uyarý, bu düðünden kalb karýncýklarýndaki düðüme (atrioventriküler düðüm) kadar olan mesafeyi 0.10 saniyeden daha kýsa zamanda kat eder. Ayný uyarýnýn sinüs düðümünden çýkýp otrioventriküler düðümü geçip kat karýncýklarýna doðru yol almasý da 0.20 saniyeden kýsadýr. Uyarý karýncýk adalesi içindeki iletimini de 0.10 saniyeden kýsa zamanda bitirmek zorundadýr. Bütün bu iletim sürelerinde uzamalar kalb bloklarýna ve hasta için ciddi tehlikelere yol açar. Böyle mükemmel bir çalýþma bir kalpte dakikada 70–80 kere tekrarlanýr. Ayný kalb bu iþi bir günde (Bir dakikada 70 kere çalýþtýðýný farz ederek) 100.000 kere tekrarlar. 60 yýllýk bir insan ömründe kalbin bu iþi 2.190.000.000 kere hiç aksatmadan tekrarladýðý hesaplanabilir. Kalbin çalýþmasý durduðu zaman insan hayatý da sona erer.

Akciðer göðüs boþluðunda körük vazifesi görür. Göðüs kaslarýnýn çalýþmasý, kandaki oksijen ve karbondioksit miktarlarý akciðerin çalýþmasýný etkiler. Aðýz veya burun yolu ile alýnan havanýn —ister soðuk, ister sýcak olsun— belirli bir sýcaklýkta en uç bölümlerine ulaþmasý saðlanýr. Ýnsan her dakika 16–20 (ortalama 1Cool defa nefes alýr ve verir. Bir ömür boyu 560.000.000 civarýnda nefes alýþ veriþi görülür Bir insan en fazla 2–3 dakika nefessiz kalabildiðine göre hayatý süresince kaç kere nefessizlikten kurtulur.

Diðer bir organýmýz da böbreklerdir. En modern temizleme makinesi, en iyi ayýklama makinesi onun yaptýðý görevin çok azýný yapabilir. Vücudumuz için gerekli olan sodyum iyonunu tutup, potasyum iyonunu da atmada gösterdiði hüner için en az bir sayfalýk yazý yazýlabilir. Her birisinin aðýrlýðý 120–200 gm, arasýnda olan bu yapýlarýn her birinde 1.000.000 den fazla süzgeç makinesi (glomerül yumaðý) vardýr. Her bir glomerül yumaðýnda ise 20–40 kadar kýlcal damardan oluþan bir yumak bulunur. Böbrekten bir dakikada geçen kan miktarý 1200 – 1300 cm3 tür. Aðýrlýklarý aþaðý yukarý vücudun % 0.4ü kadar olan bu organlar kalbin dakika volümünün yaklaþýk olarak % 25’ini alýrlar. Bir günde böbrekler 180 litre kaný süzerler ve ancak bunun 1.5 litreye yakýný idrarla çýkar. Geriye kalan miktarý tekrar emilerek kana verilir. 70 kiloluk bir insanýn vücut sývýlarý 40–45 litre kadar olduðuna göre bütün vücut sývýlarý günde 4 defa böbreklerden süzülüyor demektir. Böbrekler bir ömür boyu yaklaþýk olarak 4.000.000 litre kant süzerler. Bütün vücut sývýlarý da bu zaman zarfýnda yaklaþýk olarak 90.000 kere süzülmüþ olur.

Böbrek bu süzme fonksiyonunu yaparken bu arada zehirli maddeleri de vücuttan uzaklaþtýrýr. Her gür yaklaþýk olarak litrede 1,5 gm kadar üre böbrekle atýlýr. Böbreklerin çalýþmadýðý, hastalandýðý hallerde kanda üre artar. Her gün ortalama % 50 mg üre kanda artarsa bir insan kýsa zamanda ölür.

Bütün bu hayati organlarýn ve diðer organlarýmýzýn ince, esrarlý çalýþmalarý ise her biri ayrý ayrý bir yazýnýn konusunu teþkil edebilir.
 Baa Dn
Kullanc profilini gr zel mesaj gnder
mahmutsen81
Erenet Öðretmeni

MesajTarih: Pzr May 06, 2007 1:45 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

Pctürk aþmýssýn,
Tebrikler araþtýrman için, yeni nesil bir baþka caným Wink
 Baa Dn
pcturk
Erenet Bagýmlýsý
Erenet Bagýmlýsý

Kayt: 30 Ocak 2007
ye No: 45829
Nereden: Bilgisayarýn Baþýndan

MesajTarih: Pzr May 06, 2007 7:55 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

mahmutsen81 demi ki:
Pctürk aþmýssýn,
Tebrikler araþtýrman için, yeni nesil bir baþka caným Wink

ahh ahh her gün araþtýrma yapýyoz þu ödevler yüzünden Crying or Very sad
 Baa Dn
mahmutsen81
Erenet Öðretmeni

MesajTarih: Pzr May 06, 2007 8:18 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

Körolasý öðretmenler dimi Wink

Hiç rahat býrakmýyolar ki þöle rahat rahat bir gün geçiresin, ahh ahh sorma sade gülüþsade gülüþsade gülüþ
 Baa Dn
RenkyoK
Erenet Yeni Üye
Erenet Yeni Üye

Kayt: 09 Haziran 2007
ye No: 48205

MesajTarih: Cmt Tem 21, 2007 7:42 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

benim araþtýrmama göre de günde ortalama 21.000 kez nefes alýp veriyoruz
 Baa Dn
coder2
Erenet Yeni Üye
Erenet Yeni Üye

Kayt: 04 Ekim 2006
ye No: 36285

MesajTarih: r Au 06, 2008 10:50 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

1 saniyede nefes alýp 1 saniyee versen dakikada 30 defa nefes alýp vermiþ oluyor ve 24 saatte 43200 defa oLuyor.. kendi üzerimde denedim 2 saniyede bir nefes alýp-veriyorum sade gülüþ

Not : ölüLer nefes aLamaz (galiba)
 Baa Dn
maverick41
Erenet Upload Team

Kayt: 20 Mays 2007
ye No: 48118

MesajTarih: r Au 06, 2008 10:52 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

coder2 demi ki:

galiba mý
mensur
Erenet Bagýmlýsý
Erenet Bagýmlýsý

Kayt: 25 Eyll 2006
ye No: 35480
Nereden: ankara

MesajTarih: Pr Au 07, 2008 12:59 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

86400 fazla yapamayýzzzz
coder2
Erenet Yeni Üye
Erenet Yeni Üye

Kayt: 04 Ekim 2006
ye No: 36285

MesajTarih: Pr Au 07, 2008 11:29 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Ver

maverick41 demi ki:
coder2 demi ki:

galiba mý

vaLLa merak edip hiç bi ölüyü kontrol etmedim sade gülüþ Onn için galiba diyorum
 Baa Dn
Mesajlar gster:   
Yeni Balk Gnder   Cevap Gnder    Erenet.NET Forum Ana Sayfas -> Zeka Sorularý, Bilmeceler, Bulmacalar Tm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Sein:  
Bu forumda yeni konular aamazsnz
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Erenet Forum

En Gzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | yeler |

Bilgi Daarc: Yetikin bir ay, bir at kadar hzl koabilir.

Gnlk BurlarGnn SzOyun HileleriPosta KodlarReklamletiimKullanm Koullarstatistik

Erenet.NET'in ierik kod yazlmnn bir ksm PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayc ile 1024x768 znrlkte grntlenir

Animasyon filmlerimizi beendiyseniz izgi film izle sitemizden birbirinden elenceli izgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yaynlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunlar iin oyun hileleri aryorsanz gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfann uygunsuz olduunu dnyorsanz ltfen bize bildirin.
E-Posta

Tantm Kapat X

Reklam Gster