Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
BLaCK-RocK Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Pts Eyl 18, 2006 10:26 am Mesaj konusu: SİZCE EN BABA ROCK GRUP TÜRKİYEDE KİM? |
|
|
Evet arkadaşlar zice türkiyede gerçekten rock müzikte vazgeçilmeyenler ve gerçekten para için değil sanat ve müzik için çabalayan gruplar varmı görüşlerinizi bekliyorum.
Herkese sevgilerimle kolay gelsin _________________ Ne İnSaNLaR GöRdÜm SaĞLaM GiTaRLaRı YoK...?
Ne GiTaRLaR GöRdÜm SaĞLaM SaHiPLeRi YoK..? |
|
 |
|
 |
riX Emekli Samuray

|
Tarih: Sal Eyl 19, 2006 3:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Bulutsuzluk Özlemi
Nejat Yavaşoğulları (Vokal Gitar)
Berke Özgümüş (davul)
Burak Güven (Bas gitar)
Sina Koloğlu (Klavye)
Deniz Demiröz (elektro gitar) _________________
 |
|
 |
|
 |
BLaCK-RocK Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Sal Eyl 19, 2006 5:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
GRUBUN BİYOGRAFİSİ
Utku Ünal
Burak Güven
Nejat Yavaşoğulları
Sina Koloğlu
Deniz Demiröz
1990'lardaki müzik çalışmaları ile Türkiye'de birçok ilke imza atan Bulutsuzluk Özlemi kendi türlerinin ilklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de yaşanan pop patlaması öncesinde ülkenin müzik piyasasının içinde bulunduğu kısır döngüyü kıran pop-rock çalışmaları sırasında Bulutsuzluk Özlemi'nden söz etmeden geçilemez.
Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdiği sayısız konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edindi. Müziğine Batı kaynaklı rock melodi ve ritmlerine Anadolu'nun yüzlerce yıllık birikimini de katmayı başaran ve bu sayede büyük ilgi gören Bulutsuzluk Özlemi, Türkiye'de uzun süre tartışılan "Türkçe sözlü rock yapılır mı?" sorusuna yaptıkları müzikle cevap verdi.
Şarkı sözlerinde işledikleri sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve politik konularda herkes kendinden bir şey bulabildi. Nejat Yavaşoğulları, Sina Koloğlu, Akın Eldes, Sunay Özgür ve Utku Ünal'dan oluşan grup her zaman belli bir kalitenin üzerinde kalmayı başardı.
Benimde çok sevdiğim bir gurp ve başarılarının devamını dilerim... _________________ Ne İnSaNLaR GöRdÜm SaĞLaM GiTaRLaRı YoK...?
Ne GiTaRLaR GöRdÜm SaĞLaM SaHiPLeRi YoK..? |
|
 |
|
 |
nowar Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Sal Eyl 19, 2006 9:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence mor ve ötesi süper |
|
 |
|
 |
walKINGdead Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Ekm 11, 2006 7:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Duman harika |
|
 |
|
 |
mysticc Erenet Özel Üye

Kayıt: 25 Temmuz 2006 Üye No: 28098 Nereden: bandırma(Artık ANKARA)
|
Tarih: Çrş Ekm 11, 2006 9:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bulutsuzluk özlemini tek geçerim bu konuda  _________________ Ne FaŞiZm Ne KoMüNiZm YaŞaSıN ErOtİzM...
|
|
 |
|
 |
MORRIs Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Ekm 11, 2006 10:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede _DUMAN_,KURBAN,MOR VE ÖTESİ...
çok güzel ama bu işi ne için yaptıklarınıda bilmiyorum ama yorumları harika...
bir grup olmasada HAYKO CEPKİN'i seviyorum ve bu o işi para için yapmıyo.bunu belirteyim...  |
|
 |
|
 |
toxic Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Sal Ekm 31, 2006 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence mor ve ötesi harika!!!ayrıca çilekeşte çok hoşuma gidiyo... |
|
 |
|
 |
anderNadya Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Cmt Arl 02, 2006 5:08 am Mesaj konusu: |
|
|
mor ve ötesi bir numara bence  |
|
 |
|
 |
Slash Erenet Upload Team

|
Tarih: Çrş Oca 24, 2007 2:51 am Mesaj konusu: |
|
|
redd,şakpa,bulutsuzluk özlemi,mor ve ötesi vb. _________________
.....rockman |
|
 |
|
 |
mynak Erenet Yeni Üye

|
Tarih: Cum Nis 13, 2007 7:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye nin en iiyi RocK grubu DUMAN dır ya varmı öle dinlediğin zaman damardan giren başka grup öff kaandaki ses bitiriyo beni _________________ The D£aFeNing SouNd oF meTaL NeaRs...!!! |
|
 |
|
 |
Slash Erenet Upload Team

|
Tarih: Prş Nis 19, 2007 9:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
artık benim adamlarım PENTAGRAM _________________
.....rockman |
|
 |
|
 |
Tkyhe Erenet Aktif Üye

|
Tarih: Cmt Nis 21, 2007 8:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence Pentagram
Hakan Utangaç : Gitar & Vokal
1965 yilinda Istanbul'da dogdu. Aksaray Orucgazi ilk ve orta okulunun ardindan Pertevniyal Lisesi'ni bitirdi. Marmara Universitesi Sinema ve Televizyon bolumunden mezun oldu. 1986 da Cenk Unnu ile beraber Pentagram'i kurdu. Grupla beraber sayisiz konser ve 6 album çalismasina imza atti.
Tarkan Gozubuyuk: Bass Gitar & Vokal
1970 yilinda Erzurum'da dogdu. Iki yasinda Ailesi ile birlikte Bursa'ya tasindi. Ozel I.E. Ana-Ilkokulu ve Bursa Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Bilkent Universitesi Turizm ve Otelcilik Bolumunde uç yil, Bilkent Konservatuvari Jazz Bolumunde dort yil okudu. Su anda Anadolu Universitesi Halkla iliskiler bolumu ogrencisi. 1987 yilindan beri Pentagram uyesi. Grupla beraber sayisiz konser ve 6 album calismasi yapti. 1995 te Ozlem Tekin, 1996 da Sebnem Ferah, 1997 de Askin Nur Yengi albumlerinde muzik yonetmenligi yapti.
Murat Ilkan: Lead Vocal
1971'de Izmir Karsiyaka'da dogdu. Ilkokulu Hakimiyeti Milliye (Ulusal Egemenlik) Ilkokulunda, Ortaokulu Izmir Fatih Kolejinde bitirdi. Bu sure icinde Izmir Devlet Konservatuari San Bolumune devam etti. 1986'da Istanbul'a tasindi. Kadikoy Kenan Evren Lisesi'ni bitirdi... Sefik Sekeroglu, Adnan Polge, Belkis Aran ve Aysegul Sabuncu'dan ozel san dersleri aldi. Klasik Bati Muzgði ve Klasik Turk Muzigi korolarinda yer aldi, konserler verdi. 1987'de SAWDUST grubunu kurdu. Toplulukla konserler verdi. TRT Altin Anten ve Kusadasi Altin Guvercin yarismalarinda dereceler aldi. Cherokee adli grupla dort yil cesitli kluplerde calisti. 1995'te Pentagram'a katildi. 1996'da grubun ucuncu albumu Anatolia'yi ve 2001'de grubun dort, bes ve altinci albumleri olan Popcular Disari (Konser), Unspoken ve Bir adli albumleri seslendirdi.
Metin Turkcan: Gitar & Vokal
1971 Karabuk'te dogdu. Ilk ve orta okulu Karabuk'te, orta 3. sinifi Kadikoy Anadolu'da okudu. Istanbul Universitesi Dericilik 2. siniftan ayrildi. 86'da Metafor grubunu kurdu.
Cenk Unnu: Davul & Vokal
1967'de Istanbul'da dogdu. Aksaray Oruvgazi ilk ve ortaokulu ardindan Pertevnihal Lisesi'ni bitirdi. Istanbul Universitesi Antropoloji bolumunden mezun oldu. 1986'da Hakan Utangac ile beraber Pentagram'i kurdu. Grupla beraber sayisiz konser ve 6 album calismasi yapti. |
|
 |
|
 |
crazy_ceza Erenet Aktif Üye

|
Tarih: Cmt Nis 21, 2007 8:47 am Mesaj konusu: |
|
|
tek kelimeyle DUMANNNN-manga-ÇİLEKEŞ diyorum |
|
 |
|
 |
Tkyhe Erenet Aktif Üye

|
Tarih: Cmt Nis 21, 2007 8:59 am Mesaj konusu: |
|
|
saydığın grublar daha ilk albümlerini yaptı içndse sadece duman 3 albüm çıkardı bir albümle bu kadar nasıl emin oluyorsunuz anlayamıyorum istikrar meselesi |
|
 |
|
 |
|