Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
dejavumu Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Cmt Şub 03, 2007 8:22 pm Mesaj konusu: Kanalizasyon kapakları neden yuvarlaktır? |
|
|
Arkadaşlar mantıklı cevaplar bekliyorum |
|
|
|
|
caglarca Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Cmt Şub 03, 2007 11:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
eger kare dikdörtgen yada üçgen yapılsaydı kapaga degişik açılar verilginde kapak delıkten duşerdi oysa daire oldugunda her açıdan deligin üzerinde kalır. |
|
|
|
|
angelman Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Pzr Şub 04, 2007 10:51 am Mesaj konusu: |
|
|
doğru cevaplardan sadece biri |
|
|
|
|
caglarca Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 3:06 am Mesaj konusu: |
|
|
digerlerınıde alalım ozaman |
|
|
|
|
gokdere66 Erenet Bagımlısı
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 5:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
Kanalizasyon kapakları, kapak deliğin içine düşmesin diye yuvarlak yapılır. (Gökhan Tok)
Aziz Gökhan Narin adlı okurumuzsa bu konudaki görüşlerini şöyle paylaşıyor bizlerle:
Merhaba,
Bir konudaki fikrimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Gazete de okuduğum logar kapaklarının neden yuvarlak olduğuna dair verdiğiniz yanıtı tatmin edici bulamadım. Benim düşünceme göre logar kapaklarının yuvarlak olmalarının ekonomik, gereklilik ve de yararlılık gibi nedenleri vardır.
Ekonomik: Logar kapakları geometrik olarak en makul seviyede malzeme tüketen bir şekilde üretilmişlerdir. Ortalama bir insan bedeninin içine girebileceği bir genişlik için en uygun ve en ekonomik çözüm dairedir.
Gereklilik: Herhangi bir olaya müdahale etmek ve hızlı giriş çıkışlar için daire şekli logar kapakları için vazgeçilmez bir geometridir. Her açıdan giriş için çok uygundur. Aşağı inerken veya yukarı çıkarken, tırmanma hareketinden kaynaklanan sağa sola doğru oluşan dönme hareketleri ve açılı kol hareketleri köşeli yollarda insan için tehlike yaratmaktadır.
Yararlılık: Logar kapaklarının uzun süre açılmaması yüzünden oturduğu yuvaya sıkışması olası bir durumdur. Bu gibi durumlarda büyük araçlara gerek duymadan görevlilinin kapağa küçük bir güç uygulayarak merkezi bir dönme hareketi sağlaması sıkışmış olan kapağı kurtarmak için yeterli olacaktır. |
NOT: TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinden Alıntıdır. Araştırmacı olmalıyız. © _________________
|
|
|
|
|
angelman Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 7:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Delik yuvarlak olduğu için kapakta yuvarlak olmalıydı... İstediğim cevap buydu. Ama görüyorumki google dan arama yapılmış ve kopyala yapıştır mantığıyla cevap verilmiş... Kendi mantığınızla cevaplar bekliyorum bundan sonra!!! |
|
|
|
|
gokdere66 Erenet Bagımlısı
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 7:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok ilginç bir cevabı varmış. Sonuçta kanalizasyon kapaklarının neden yuvarlak olduğu sorulmuş eğer bunlar kare olsaydı delikte kare olurdu. Soru şöyle anlaşıldı: neden kanalizasyon kapakları delik ile birlikte yuvarlaktır? _________________
|
|
|
|
|
Admin Designer
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 9:40 am Mesaj konusu: |
|
|
angelman demiş ki: |
Delik yuvarlak olduğu için kapakta yuvarlak olmalıydı... İstediğim cevap buydu. Ama görüyorumki google dan arama yapılmış ve kopyala yapıştır mantığıyla cevap verilmiş... Kendi mantığınızla cevaplar bekliyorum bundan sonra!!! |
İyide başlığı sen açmamışsınki
dejavumu ? angelman
Bir ikincisi bu cevaplar kişiden kişiye göre değişir başlığı açan arkadaş gelip cevabı o değildi bu da diyebilir. Arkadaşımız nedenleri ile beraber anlatmış. Delik yuvarlak olursa tabiki kapakta yuvarlak olur kare olacak değilya _________________ |
|
|
|
|
caglarca Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Pts Şub 05, 2007 10:52 am Mesaj konusu: |
|
|
angelman arkadaşım ben googden falan kes yapıştır yapmadım bu soru bize okulda soruldu ve ordan cevabı biliyorum.hatta sınav sorularımızda birisiydi |
|
|
|
|
tnero Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Şub 07, 2007 6:04 am Mesaj konusu: |
|
|
gerçekten güzel bi cevabı ama arkadaş galiba espri olsun diye sormuş ama farkında olmadan çok bilimsel bir soru sormuş |
|
|
|
|
angelman Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Prş Şub 08, 2007 8:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben bu sorunun cevaplarını tam bildiğim için soruyu sahiplendim..Ayrıca Çağlarca kopyala yapıştırı Gökdere yaptı sen değil...Cevaplardan biri de yuvarlak metal kareye göre daha dayanıklıdır ve yerde yuvarlanarak taşınabilir... vs..vs.. |
|
|
|
|
can-inlife Erenet Yeni Üye
|
Tarih: Çrş Tem 29, 2009 12:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
ahh ben bugün mülakata girdim ve sorulardan biri de buydu
ben de hemen basınçtır dedim.
ama adam bir düşündü beklemiyordu bu cevabı galiba sonra tamam olabilir dedfi ama tam cevap değil dedi
aklıma gelmedi değil borunun da yuvarlak olduğu..... |
|
|
|
|
|