Erenet.NET içerik; animasyon, oyun, telefon şakaları, çizgi film, komik yazılar
Erenet Erenet Erenet
Erenet Çizgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet Çizgi Filmler Erenet Fıkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
28 Nisan 2024, Pazar 00:02:53
  Giriş Yap veya Üye Ol (Ücretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  Üye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  Özel Mesajlar   |  Giriş 
 

Hamilton Japonya'da pole pozisyonunda

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team


Kayıt: 20 Mayıs 2007
Üye No: 48118

MesajTarih: Cmt Eyl 29, 2007 12:45 pm    Mesaj konusu: Hamilton Japonya'da pole pozisyonunda Alıntıyla Cevap Ver

Hamilton Japonya'da pole pozisyonunda

Lewis Hamilton yağmur altında gerçekleştirilen Japonya Grand Prixi sıralama turlarını takım arkadaşının -0.070 saniye önünde ilk sırada tamamladı. Hamilton son turundaki derecesi ile şampiyonluktaki en büyük raikibi Alonso'nun önünde yeralmayı başardı. Ferrari pilotları ise McLaren sürücülerini 3 ve 4. olarak takip etti.

Sabah serbest antremanların sis nedeniyle ertelenmesinin ardından sıralama turlarının da daha ileri bir saate, hatta Pazar sabahına ertelenmesi korkusu yaşandı. Ancak hava şartlarının uygun hale gelmeye başlamasının ardından sıralamalar planlandığı gibi gerçekleştirildi.

Massa, ilk seansta az bir farkla en hızlı tur zamanını yaparak Alonso'nun önünde yer aldı. Dünya şampiyonu İspanyol pilot ise, pist şartlarının iyileşmesine rağmen ilk bölümün son dakikalarını pitte geçirmeyi tercih etti.

Takım arkadaşı Hamilton ise, kendini Alonso kadar rahat hissedemedi. Bir ara 18'nci sırada bulunan İngiliz pilot zaman turunu yapmasıyla dördüncü sıraya yükseldi.

Hamilton ikinci bölümde ise tur zamanını geliştirirek Alonso'nun 0.053 saniye önünde seansı lider kapadı.

Alonso son seansta ağır yakıt yüküyle yaptığı 1:25.539'luk derecesi ile uzun süre geçici polde kalırken, son saniyelerde İspanyol pilot bu zamanını 1:15.438'e düşürmeyi başardı.

Raikkonen ise Alonso'nun ilk sektör zamanlarını geçti ancak zaman turunda İspanyol rakibinden 0.078 saniye daha yavaş kaldı.

Bu arada Hamilton, lastik değişimi için son kez pite girdikten sonra zaman turu yapan son pilot oldu. Son seansta uzun süre pol pozisyonu kazanması beklenmeyen İngiliz pilot son turunda zamanını müthiş şekilde geliştirirek Alonso'dan pol pozisyonunu kapmış oldu.

BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld beşinci olurken, takım arkadaşı Robert Kubica ise 0.7 saniye daha yavaş bir zamanla ancak 10'ncu sırada kendine yer bulabildi.

Bu arada Williams pilotu Nico Rosberg'in altıncı cebin sahibi olmasına rağmen motor değişikliği nedeniyle yarın 10 sıra geriden 16'ncı cepten start alacak.

Rosberg'in ceza nedeniyle Jenson Button yarın altıncı cepten başlayabilecek. İngiliz pilot ıslak hava şartlarındaki ününü bir kez daha konuşturarak, problemli aracıyla en hızlı altıncı zamanı yapmayı başardı.

Mark Webber ise sekizinci cebe Red Bull'u taşırken, takım arkadaşı David Coulthard kendisinden beş sıra geride kaldı. Sıralamaların yıldızı olan Toro Rosso pilotu Sebastian Vettel de zorlu pist şartlarında çıktığı mücadelede takımını tarihinde ilk kez son seansa çıkarma başarısını gösterdi.

İlk bölümü, seansın henüz ilk turlarında spin atmasına rağmen yedinci sırada tamamlayan Vettel, son bölümü dokuzuncu sırada bitirdi ve Rosberg'in cezası nedeniyle sekizinci sıraya yükseldi.

Vettel ayrıca, ikinci bölümde kalan ve günü 15'nci sırada bitiren takım arkadaşı Vitantonio Liuzzi'den 1.009 saniye daha iyi bir zaman kaydetti.

Renault ise ıslak pist koşullarıyla boğuştuğu Fuji'de ancak 11 ve 12'nci ceplerin sahibi olabildi.

Dokuz kez arka arkaya ilk 10 içinde yer alan Jarno Trulli ise sezonun en kötü sıralama performansını göstererek 14'nci sırada yer aldı.

Takım arkadaşı Ralf Schumacher ilk bölümü kılpayı geçerken, ikinci bölümde hız turu girişimi sırasında Sakon Yamamoto ile yaşadığı karışıklığın ardından ikinci seansı son sırada bitirdi.

Schumacher rakibini içten geçmeye çalışınca Alman pilotun aracı, Spyker'a arkadan çarptı. Çarpışma esnasında kanadı zarar gören Schumacher günü 16'ncı sırada tamamladı.

Honda pilotu Rubens Barrichello ve Williams sürücüsü Alex Wurz, bugün Fuji'deki performanslarıyla bu sezon altıncı kez ilk turda elenmiş oldu.


1. Hamilton McLaren
2. Alonso McLaren
3. Raikkonen Ferrari
4. Massa Ferrari
5. Heidfeld BMW Sauber
6. Rosberg Williams
7. Button Honda
8. Webber Red Bull
9. Vettel Toro Rosso
10. Kubica BMW Sauber
11. Fisichella Renault
12. Kovalainen Renault
13. Coulthard Red Bull
14. Trulli Toyota
15. Liuzzi Toro Rosso
16. R.Schumacher Toyota
17. Barrichello Honda
18. Wurz Williams
19. Davidson Super Aguri
20. Sutil Spyker
21. Sato Super Aguri
22. Yamamoto Spyker

Raikkonen yarış için umutlu

Kimi Raikkonen sıralama turlarında kendine ilk sırada yer bulamamasına rağmen Japonya Grand Prix'deki şansı konusunda umutlu konuştu. İki hafta önceki Belçika Grand Prix'nin galibi olan Fin pilot, bugünkü sıralamalarda McLaren çifti Lewis Hamilton ve Fernando Alonso'nun arkasında üçüncü cebin sahibi oldu.

Sezonun son üç yarışı öncesinde şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın 13 puan gerisinde bulunan Raikkonen, ıslak pist koşullarında İngiliz pilottan 0.2 saniye daha yavaş bir zaman kaydetti.

Raikkonen, ön sırayı kaçırmış olmasına rağmen, yarınki yarışta podyumun tepesine çıkabilecek kapasitede bir araca sahip olduğu konusunda kendine güvendiğini ifade etti.

Raikkonen, "Sorun yok. Son turda trafiğe yakalandım. Vites kutusunda da ufak bir problem yaşadım. Dolayısıyla yarın bunları telafi edebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Fin pilot, "Oldukça iyi durumdayız. Havanın nasıl olacağını bilemiyoruz ancak bir değişiklik herkesi etkileyecektir. Pist yağmur sonrasında oldukça farklı olacak" şeklinde konuştu.

Ferrari pilotu son olarak, "Yarış için iyi bir araca sahip olduğumuza inanıyorum. Sanırım dört araç arasında çok yakın bir mücadele göreceğiz" dedi.

Alonso pole pozisyonu için üzgün değil

Fernando Alonso, yarınki Japonya Grand Prix'si için pole pozisyonunu elde edememesine rağmen bu duruma fazla üzülmediğini söyledi. McLaren'dan takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın yarışa ilk cepten başlamaya hak kazandığı İspanyol pilot, sıralamalarda elde ettiği derece ile yarışa ikinci sırada başlayacak.

"Bu sonuç benim için yeterli" diyen Dünya Şampiyonu Alonso, "Ben ıslak hava şartlarında sürüş yapmayı severim, dolayısıyla Fuji'deki nemli ortam çok hoşuma gitti. Pole pozisyonunu kapamadım ama yarışa yine en önlerde, ikinci sırada başlayacağım. Bu da çok önemli" şeklinde konuştu.

Yarın McLaren ve Ferrari arasında çok sıkı ve kıyasıya bir mücadele yaşanacağını ifade eden Alonso, hava şartlarının pozisyon kapma konusunda çok büyük bir etkisi olmayacağını da kaydetti. Alonso sözlerine şöyle devam etti: "Sıralamalarda gördük ki, kaydedilen zamanlamalar birbirine çok yakın. Bu da, yarın ki yarışın yine zamanlama ve mesafe olarak birbirine çok yakın bir seyir izleyeceği mânâsına geliyor."

Belçika Grand Prix'sinde Hamilton ile müthiş bir pist savaşı yaşayan Alonso, takım arkadaşıyla herhangi bir problemi olmadığını da belirtti: Alonso, "Her ikimiz de yarışı tamamlayacağız. Endişeye gerek yok" dedi.

Hamilton ıslak bir yarış istiyor

Şampiyona lideri Lewis Hamilton, takım arkadaşı Fernando Alonso'dan pol pozisyonunu almasının ardından ıslak bir yarış umuyor. Hamilton, 0.070 saniye ile son turda takım arkadaşını geride bırakarak pol pozisyonunun sahibi oldu. Bu sezon beşinci kez birinci cepten başlayacak olan genç pilot, zafer sayısını da artırmayı amaçlıyor.

Alonso'nun 2 puan önünde bulunan 22 yaşındaki İngiliz pilot, kazandığı üç zaferde de pol pozisyonundan start aldı.

Hamilton sıralamalar sonrasında yaptığı açıklamada, yarın pistin ıslak kalmasını umduğunu ancak hava kuru olmasının da kendisini endişelendirmeyeceğini söyledi.

Hamilton, "Umarım ıslak olur. Fakat aksi takdirde de can sıkıcı bir şey olmaz. Dün ikinci antremanlarda iyiydik. Aracın dengesinden mutluyum. Takım çok sıkı çalışıyor" dedi.

Heyecanlı bir mücadele olacağını umduğunu söyleyen Hamilton, hafta sonuna tüm diğer takımlardan daha iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "İyi bir aracımız var. Islak koşullarda aracın nasıl bir performans göstereceğini bilmiyorduk. Fakat takım doğru araç ayarlarını yaparak harika bir iş çıkardı" diye konuştu.

Son bölümündeki son zaman turuna değinen Hamilton, "Oldukça iyi bir tur oldu. Son şansım olduğunu biliyordum. Son viraja gelirken biraz zaman kaybettim. Aracın ne yaptığını bilmiyordum. Ama sonuçta pol geldi" dedi.

Alonso ve Kimi Raikkonen'in baskısına rağmen yarış öncesinde oldukça rahat olduğunu ifade eden Hamilton, "Gerçekten samimi olarak söylüyorum, çok rahatım. Hafta sonunun geride kalan kısmına bakarak kendimi daha da rahat hissediyorum. Alonso ve Raikkonen'in nefesleri ensemde olsa da ben rahatsız olmuyorum" dedi.

Yarın yağmur yağar mı?

Uzun bir süre sonra tekrar Japonya Grand Prix'sine evsahipliği yapan Fuji pisti değişken hava şartları nedeniyle takımların stratejilerini oldukça etkileyen bir pist. Cumartesi günü yağan yağmur ve Fuji dağının gölgesi altında kalan piste çöken sis günü tamamiyle etkisi altına aldı. Antrenmanların ertelenmesine neden olan hatta sıralama turlarını bile Pazar sabahı yapılmasını düşüncesini akıllara getiren hava şartları yarın yarışı nasıl etkileyecek?

Şu an hava tahminlerine göre yarın Fuji'de yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı tahmini 17 derece civarlarında. Eğer yarın yağmur yağarsa takımların sıralama turlarında uyguladıkları stratejiler tamamiyle değişecek.

Bu sezon Avrupa Grand Prix'sinde yaşanan olaylar aslında seyir zevki yüksek bir yarış sunmuştu. Yarış esnasında Fuji pistinde yağacak bir yağmur Şampiyonluk için çekişen 3 pilotun müthiş mücadelesini körükleyecektir.

Hamilton ilk sırada yarışa başlayacak ve hemen ardında takım arkadaşı Fernando Alonso olacak. İki sürücünün Belçika'da ne derece agresif bir start aldığını hatırlıyoruzdur. Bunun bir tekrarını yarın sabah görmek hiçte uzak bir düşünce değil. Bunun yanı sıra iki McLaren pilotunun ardında Kimi Raikkonen ve Felipe Massa bulunuyor. Raikkonen'in ilk virajda yapacağı bir atak yarışın seyrini tamamiyle değiştirecektir.

Tüm bu varsayımların cevaplarını yarın Fuji pistinde alacağız.

Alonso: 'Hamilton’la çarpışmayacağız'

Dünya şampiyonu Fernando Alonso, takım arkadaşı Lewis Hamilton’la pistte çarpışması konusunda bir endişesinin bulunmadığını söyledi. McLaren çiftinin araçları, iki hafta önce Belçika Grand Prix’nin startında bir temas yaşamış, daha sonra Hamilton, Alonso’nun bu hareketinin çok sert olduğuna inandığını söyleyerek, takım arkadaşını eleştirmişti.

Hamilton Perşembe günü yaptığı açıklamada ise, pistte benzer problemlerin yeniden yaşanmaması için Alonso ile konuşacağını belirtmişti. Alonso ise bu konuda endişeli olmadığını ifade ederek, her iki pilotun da birbirleriyle çarpışmayacak kadar akıllı olduklarını söyledi.

Alonso gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bunun çok önemli olmadığını düşünüyorum. Spa geride kaldı. Biz bu hafta sonundan konuşalım. Pistten, pistin yol tutuşunun zayıf olmasından bahsedelim” dedi.

Alonso, “Spa’da çarpışmadık. Birbirimizle çarpışacağımıza da düşünmüyorum. Biz dünya şampiyonluğu için mücadele ediyoruz. Fakat aynı zamanda zeki insanlarız ve yarışları bitirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İspanyol sürücü, “Herhangi bir olayda, birinci virajda duran ilk pilot olup olmayacağını bilemiyorsunuz. Dolayısıyla bu riski almıyorsunuz. Hepimiz kazanmak istiyoruz, fakat aynı zamanda hepimiz yarışı bitirmek istiyoruz” dedi.

Hamilton da Alonso’yu adil bir şekilde yenmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti.

Hamilton şaka yaptığını ifade ederek, “Onu duvara itmedim. Bolca kaçacak alan verdim. Aslında onu duvara itmiş olmalıydım” dedi.

Hamilton, “Ben sadece dürüst bir pilot olmaya çalışıyorum. Lafımı pistte etmeye çalışıyorum ve sonucu bu şekilde almaya çabalıyorum. Bu nedenle bu yarışa gelirken de onu yenmeye çalışacağım. Bu onu duvara itmekten çok daha fazla yaralayacaktır” dedi.

Hamilton: 'Alonso McLaren’a sadık değil'


Şampiyona lideri Lewis Hamilton, Fernando Alonso’nun bu sezon McLaren’a yeterince sadakat göstermediğini ifade etti. İngiliz pilot, Alonso’nun takımına sadık bir sürücü olup olmadığı şeklindeki soruya “Hayır” cevabını verdi. Hamilton, “Fernando takıma bir dünya şampiyonu olarak geldiğinde, onların kendisini memnun etmek için çok şey yaptığını düşünüyorum, özellikle de Fernando’nun takıma şampiyonluğu getireceğinin düşünüldüğü sezon başında... Kendisini takımda rahat hissetmesi için çok gayret sarfettiler” dedi.

22 yaşındaki İngiliz pilot, “Ben ve Pedro da aynı şeyi yaptık, bize ‘Fernando’nun takımda kendini iyi hissetmesine çalışın ve bu yönde çabalayın’ dendi” şeklinde konuştu.

Alonso’nun kendisinden talep edildiği halde Paris’teki toplantıya gelmemesini kast eden Hamilton, “Biz de bunu yaptık. Daha sonra takıma yaptıklarını gördünüz” dedi.

İspanyol pilot casusluk skandalı ilişkin e-posta mesajlarının ortaya çıkmasıyla, takımının puanlarının silinmesi ve 100 milyon dolar para cezası almasında öne çıkmıştı.

E-postaların ilk kez konuşulduğu Macaristan Grand Prix’den bu yana da Alonso’nun takım patronu Ron Dennis ile ilişkisi kesilme noktasına gelmişti.

Hamilton, tüm bunların ardından Alonso’nun şampiyonluk mücadelesinde artık McLaren’dan daha fazla destek alacağına inanmadığını ifade etti.

Alıntıdır.
_________________
~SimoneSimons~
Resim
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Erenet Forum
 
En Güzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | Üyeler |

Bilgi Dağarcığı: Meşe ağaçları elli yasına gelmeden meşe palamudu üretemezler.

Günlük BurçlarGünün SözüOyun HileleriPosta KodlarıReklamİletişimKullanım Koşullarıİstatistik

Erenet.NET'in içerik kod yazılımının bir kısmı PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfanın uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
E-Posta

Tanıtımı Kapat X

Reklamı Göster