Erenet.NET içerik; animasyon, oyun, telefon şakaları, çizgi film, komik yazılar
Erenet Erenet Erenet
Erenet Çizgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet Çizgi Filmler Erenet Fıkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
28 Nisan 2024, Pazar 22:22:12
  Giriş Yap veya Üye Ol (Ücretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  Üye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  Özel Mesajlar   |  Giriş 
 

Alonso zaferlerine Monza'yı da ekledi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team


Kayıt: 20 Mayıs 2007
Üye No: 48118

MesajTarih: Pzr Eyl 09, 2007 8:02 pm    Mesaj konusu: Alonso zaferlerine Monza'yı da ekledi Alıntıyla Cevap Ver

Alonso zaferlerine Monza'yı da ekledi

Sezonun bitimine 4 yarış kala Fernando Alonso İtalya Grand Prix'sini kazanarak şampiyonada çok önemli puanları elde etti. Alonso pole pozisyonunda başladığı yarışı hatasız şekilde tamamladı ve takım arkadaşı Hamilton'un önünde podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı. Alonso buradan aldığı 10 puanla Hamilton ile arasındaki puan farkını 5'ten 3'e indirdi.

Ferrari takımı için kötü başlayan hafta sonu yarışta da aynen devam etti. İlk önce Felipe Massa erken pit stopu sonrasında aracında yaşadığı sorun nedeniyle yarışa son noktayı koydu. Kimi Raikkonen ise tek pit stopluk stratejisi ile ikinci sıraya kadar yükselmişti ancak Hamilton'un start düzlüğü sonundaki atağına engel olamayınca üçüncü sıraya geri düştü. Ferrari hem takımlarda hemde pilotlar şampiyonasında Monza'da elde ettikleri derecelerle büyük darbe aldılar.

Yarışın başında Felipe Massa iyi bir çıkışla ilk viraja kadar ikinci sırada gitmeyi başardı ancak ilk şikanda Hamilton'ın dışarıdan atağına engel olamadı ve tekrar üçüncü sıraya geriledi. Raikkonen'de startta kazanan isimlerdendi. Finlandiyalı sürücü Heidfeld'i geçerek ilk virajı 4. sırada döndü.

İlk viraj sorunsuz dönüldükten sonra 3. sıradaki Massa Hamilton üzerindeki baskısını arttırdı ancak geçebilecek atağı yapamadı. David Coulthard'ın kazasının ardından piste giren güvenlik aracı liderliğinde pistte 4 tur atıldı ve ardından yeniden başlkayan yarışta Alonso liderliğini pit stoplar hariç yarış sonuna kadar sürdürerek finiş çizgisini ilk geçen pilot oldu.

BMW Sauber çifti ise McLarenlar ile Ferrari'nin arkasında sıralandı. Nick Heidfeld dördüncü olurken, ilk pit stopunda kaldıracın önce düşmesi, ardından araçtan çıkarılırken sorun yaşanması nedeniyle yaklaşık 10 saniye kadar zaman kaybetmesine rağmen Robert Kubica beşinci sırasının sahibi oldu.

Son turlara Rosberg'in arkasında giren Kubica, yarışın son dakikalarında ilk şikanda Rosberg'i dışarıdan sollayarak takım arkadaşının arkasına yerleşti.

Rosberg ise iki pit stop yapan Heikki Kovalainen'i ve Honda pilotu Jenson Button'ı geçerek altıncı oldu. Rosberg ve Button ise yarışın başından sonuna kadar büyük bir çekişme sergiledi.

Mark Webber ve Rubens Barrichello da, yavaş bir start alan Jarno Trulli'nin önünde yarışı ilk 10 içinde tamamlayan pilotlar oldu.

Alonso burada kazandığı yarış sonrasında bu sezon 4. zaferine imza attı. Kimi Raikkonen ise üçüncü olarak ayrıldığı Monza'dan çıkardığı 6 puanla şampiyonadaki puanını 74'e yükseltti ve Massa'yı geçerek genel klasmanda üçüncülüğe yerleşti.

Yarışta 20 sürücü yarışı tamamlarken sadece Felipe Masa ve David Coulthard yarış dışı kaldılar. Yarışta en hızlı turu Fernando Alonso 1:22.871'lik zaman ile attı.

İtalya Grand Prix 2007 - Yarış sonuçları

1. Alonso McLaren-Mercedes
2. Hamilton McLaren-Mercedes
3. Raikkonen Ferrari
4. Heidfeld BMW Sauber
5. Kubica BMW Sauber
6. Rosberg Williams-Toyota
7. Kovalainen Renault
8. Button Honda
9. Webber Red Bull-Renault
10. Barrichello Honda
11. Trulli Toyota
12. Fisichella Renault
13. Wurz Williams-Toyota
14. Davidson Super Aguri-Honda
15. R.Schumacher Toyota
16. Sato Super Aguri-Honda
17. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari
18. Vettel Toro Rosso-Ferrari
19. Sutil Spyker-Ferrari
20. Yamamoto Spyker-Ferrari

Monza McLaren'a 'ekstra keyif' verdi

McLaren F1 CEO'su Martin Whitmarsh, pist dışında yaşanan olayların lekelediği İtalya Grand Prix'de kazanılan dublenin takım için "ekstra bir keyif" olduğunu söyledi. İtalya'da alınan sonucun takımda moralleri ne kadar yükselttiğinin farkında olduğunu belirten Whitmarsh, "İtalya'da 1-2 yapmak kesinlik müthiş bir sonuç" dedi.

ITV'ye konuşan Whitmarsh, "Yoğun bir hafta sonunun ardından bu takımdaki herkes için ekstra bir keyif oldu" dedi.

Her iki pilotun görevleri mükemmel şekilde yerine getirdiğini söyleyen Whitmarsh, "Fernando tüm hafta sonu yüksek bir performans sergiledi. Bu yüzden zaten kazanacak gibi görünüyordu. Lewis de puan almak da kararlıydı" dedi.

Whitmarsh, "İkinci pit stopunda Hamilton'ı biraz erken pite çağırdık. Titreşim sorunu yaşıyordu, biraz temkinli davrandık. Kimi'ya karşı pozisyonunu kaybettiğinde bunun kötü bir durum olduğunu düşündüm. Fakat Lewis Raikkonen'i geçmekte çok kararlıydı" diye konuştu.

Woking ve Brixworth'de de herkes için büyük bir zafer olduğunu belirten Whitmarsh, "Güçlü bir takımız. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Herkes bu şampiyonayı kazanmaya odaklanmış durumda" dedi.

Whitmarsh ayrıca, Alonso'nun hafta sonunda sürekli ilerlemesine karşın Hamilton'ın hafta sonunda doğru araç ayarları konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

Raikkonen: 'Ferrari yeterince hızlı değildi'

Kimi Raikkonen, Ferrari'nin Monza'da McLaren'a meydan okumaya yetecek hıza sahip olmadığı itirafında bulundu. Raikkonen ayrıca, yarışta boyun ağrısının da sorun oluşturduğunu söyledi. Tek pit stop stratejisi ile yarışan Fin pilot McLaren ile aradaki zaman farkını kapatma imkanı bulmasına rağmen istediği sonuca ulaşamadı. Raikkonen, ikinci pit stopu sırasında Lewis Hamilton geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı.

McLarenlar'dan çok dün serbest antremanlar sırasında geçirdiği kazanın ardından devam eden boyun ağrılarının problem olduğunu ifade eden Raikkonen, "Araç çok da kötü değildi. İlk bölümde sorun yoktu. McLarenlar'dan daha ağırdık. Aradaki farkı açacaklarını biliyorduk" dedi.

Raikkonen, "Belki de en büyük problem, frenlerde başımı yukarıda tutamamam oldu. Dünkü olayın ardından boynumu istediğim gibi hareket ettiremedim. Fakat (sonuçta) yeterli hıza sahip değildik" diye konuştu.

Lewis Hamilton'a geçilmesinde boyun ağrısının etkili olduğunu belirten Raikkonen, fren bölgelerinde sıkıntı yaşandığını söyleyerek, "Başımı yukarıda tutmak çok zordu. Kesinlikle bu mücadeleme yardım etmedi. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ancak bana çok yakındı ve sonunda sollamayı yaptı" dedi.

Sezonun bitimine dört yarış kala Hamilton'ın 18 puan gerisine düşen Raikkonen,
McLaren'ın Monza'da bu kadar hızlı olmasının da kendisi için sürpriz olmadığını kaydetti.

Bu sezon bordürlerde rakipleri kadar iyi olmadıklarını vurgulayan Raikkonen, "Monza'da kısmen Montreal'e benziyor. Burada güçlü bir performans göstereceklerini biliyorduk. İstediğimiz seviyede olmadığımız geçtiğimiz haftaki testlerde de belliydi zaten" şeklinde konuştu.

Hamilton, Massa ile temasından yakındı

Lewis Hamilton, yarışın ilk turunda Felipe Massa ile yaşadığı küçük temasın, takım arkadaşı Fernando Alonso'ya karşı mücadelesinde önemli bir geçiş fırsatını kaçırmasına neden olduğunu söyledi. Hamilton'ın startın hemen ardından ilk şikanda Massa'nın gerisinde kalırken, daha sonra dıştan yaptığı hamleyle Brezilyalı pilotu geçmeyi başarmıştı. Alonso, virajı içten alırken arka lastiği Massa'nın aracıyla temas etmişti.

Massa'yı geçerken Alonso'ya çok yaklaşan Hamilton, "Çok iyi kaçamadım. Şikanın ikinci bölümüne geçerken Felipe de bana çarptı. Bu yüzden Alonso'yu yakalama fırsatını kaybettim" dedi.

22 yaşındaki İngiliz pilot "(Güvenlik aracının pistten ayrılmasının ardından) ikinci bir fırsatım daha oldu. Fakat bu kez Fernando son virajda yeterli boşluğu oluşturacak şekilde manevra yaptı" dedi.

Yarışın bundan sonraki turlarında da Alonso'yu yakalayacak hıza ulaşamadığını belirten Hamilton, yarışın ortalarında lastiklerinde hissettiği titreşim nedeniyle pite planlanandan daha erken girdiğini söyledi.

Türkiye'de yaşadığı lastik sorunununa benzer bir problemin tekrarlanmasından çekindiğini belirden Hamilton, puanları garantilemek için riske girmediğini ifade etti.

Yarışın sonlarına doğru Kimi Raikkonen'e yaptığı sollamayı da keyifli bir yüz ifadesiyle anlatan Hamilton, "Soft lastikler gitmeden önce maksimum iki turum olduğunu biliyordum. O da sert lastiklerle yarışıyordu. Gerçekten harika turlar çıkarmıştım, araç da harikaydı. Elime bir fırsat geçti ve geçeceğimden emin bir şekilde manevrayı yaptım ve geçtim" dedi.

Hamilton, "Bunu takım için yaptım. Çünkü ne kadar sıkı bir çalışma içinde olduklarını biliyorum. Sıralamalarda duble yaptık. Yarışta da bunu tekrarladık" dedi.

Alıntıdır.
_________________
~SimoneSimons~
Resim
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Erenet Forum
 
En Güzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | Üyeler |

Bilgi Dağarcığı: Kış aylarında, Moskova'daki buz pateni pistleri 250 bin metrekarelik bir alanı kaplar.

Günlük BurçlarGünün SözüOyun HileleriPosta KodlarıReklamİletişimKullanım Koşullarıİstatistik

Erenet.NET'in içerik kod yazılımının bir kısmı PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfanın uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
E-Posta

Tanıtımı Kapat X

Reklamı Göster