Erenet.NET içerik; animasyon, oyun, telefon şakaları, çizgi film, komik yazılar
Erenet Erenet Erenet
Erenet 3 Boyutlu Oyunlar Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet Çizgi Filmler Erenet Fıkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
28 Mart 2024, Perşembe 13:41:29
  Giriş Yap veya Üye Ol (Ücretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  Üye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  Özel Mesajlar   |  Giriş 
 

Hayvanları tanıyalım

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Hayvanlar Alemi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rosso_relativo
Kıdemli - Bişitör
Kıdemli - Bişitör


Kayıt: 09 Aralık 2005
Üye No: 1366

MesajTarih: Prş Eyl 11, 2008 10:30 pm    Mesaj konusu: Hayvanları tanıyalım Alıntıyla Cevap Ver

OKAPİ nedir, kimdir? : )
Başı Zürafa, Ayakları Zebra...

Londra’daki Zooloji Derneği’nden yapılan açıklamada, sadece Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda yaşayan Okapinin fotoğraflarının Virunga Ulusal Parkı’nda çekildiği belirtildi.

Dernek ve Kongo doğayı koruma enstitüsünün fotoğraf makineleri, 50 yıldır parkta görünmeyen Okapiyi ilk kez yakalamış oldu.

Zooloji Derneği yetkilisi Noelle Kumpel, Okapinin çok utangaç ve kendini nadiren gösteren bir hayvan olduğunu söyledi. Kaçak av nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Okapinin şimdiye dek ilk kez doğal ortamında görüntülenmesinin nedeni, hayvanın utangaç olmasının yanı sıra çatışmalar nedeniyle bölgeye girişin zorluğu.

Resim
Resim
Resim
_________________
Wendell Phillips
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.

 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
riX
Emekli Samuray
Emekli Samuray


Kayıt: 01 Mayıs 2005
Üye No: 3
Nereden: Uji

MesajTarih: Cmt Ksm 01, 2008 2:41 am    Mesaj konusu: Tembel hayvan Alıntıyla Cevap Ver

Tembel hayvan:
kendisini tanıdıgım kadarı ile aylarca agaclarda bekleyen, agır hareketleriyle rekoru elinde tutan ve beslendigi yaprakların ve böceklerin sindirimlerindeki zararlı ve zor maddeleri, yavas metabolizması ile sindirip geniş geniş sakin bir hayat süren birisi.yazılı kaynaklardan daha ayrıntılı bilgi verelim..

Bu hayvan o kadar halsiz ve o kadar uyuşuktur ki, kaba tüylerinin arasında bir nevi yeşil yosun bile yetişir. İyice su gördüğü yağmur mevsiminde, tembel hayvanın kürkünde, oldukça gelişmiş yosunlardan ileri gelen yeşilimsi bir renk göze çarpar. Buna mukabil kurak mevsim gelip çatınca, bu yeşil renk de kaybolur.
Tembel hayvanın tepetaklak dünyası: Tembel hayvan, dünyayı başaşağı görür. Parmaklarının ucunda uzun ve kavisli pençeler vardır. Hayvan bunlarla kendini bir ağacın üst dallarına asar ve ellerini birbirinin üzerinden geçire geçire ilerleri Uyanık saatlerini ağır ağır yaprak toplayıp çiğnemekle geçirir.
Resim

Resim

Tembel hayvan, hava şartlarına karşı korunmak için, kendine ağaçların üzerinde yuva yapmaya teşebbüs etmez bile. Fakat tünemek için ille bir ağacın üzerinde bellediği çatal yerine döner. Genel olarak dikey bir dalın üzerinde uyur; buna dört ayağıyla sıkı sıkı sarılır. Bu arada başını iki ön ayağının arasına sokar. Tembel hayvan, gününün tam on sekiz saatini böyle sakin bir uykuyla geçirir. Bununla beraber uyandığı zaman, sınırlı hareketlerini yapmak için gerekli enerjiden bile mahrum gözükür.
Tembel hayvan, yerde tamamiyle âciz durumda değildir. Vakti olunca hayli uzak mesafelere seyahat edebilir. Suyun içindeyken, ağaçların üzerindekinden daha süratli yol alır ve bazen bir buçuk kilometreden geniş gölleri aşar. Yüzmesini ön ayaklarının hareketlerine borçludur.
Yalnız , yaşayan yaratıklar olan tembel hayvanlar, çiftleşme mevsiminin dışında bir arada görülmezler. İkisi kapalı bir yere konuldukları takdirde, mutlaka dövüşüp birbirlerini öldürürler.

Resim

Tembel hayvanların başlıca iki türü vardır. «Üç parmaklı tembel hayvan» yahut öbür adıyla «ai» (Bradypus), ortalama 60 santim uzunluğunda ince yapılı bir
hayvandır. Fakat uzun, kaim ve kaba tüylerinin yüzünden daha şişman gözükür. Ayrıca isminden de anlaşıldığı üzere her ayağında üç parmağı vardır. Başı küçük ve yuvarlak, gözleriyle kulakları küçüktür. Bu hayvan iyi görüp işitemez, bu yüzden daha ziyade koku alma ve dokunma duygularına güvenir.
Üç parmaklanın uzun bir boynu vardır. Boynundaki omurların sayısı dokuz, yani alelade memelilerdekinden iki fazladır. Rengi donuk bir kahverengi veya gridir, bunun üzerinde beyaz lekeler göze çarpar. Erkeklerin garip bir özellikleri de, sırtlarında gümüş lira büyüklüğünde bir san lekenin varlığıdır. Bu lekenin içindeki tüyler kısa ve parlaktır. Bu garip hususiyetin sebebini bugüne kadar hiç kimse izah edememiştir.
«İki parmaklı tembel hayvan» yahutta öbür adıyla «unau» (Choloepus),lüç parmaklı uyuşuk akrabasından biraz daha canlıdır. Bir ağaç gövdesinin üzerindeyken dönüp, baş aşağı olmak üzere aşağı inebilir. Halbuki üç parmaklı, kuyruk önde inmek mecburiyetindedir.
İki parmakh'nm yavrusu yaz aylarında tek olarak dünyaya gelir. Hayatının ilk çağında kollarını ve bacaklarım açarak annesinin karnına yapışır. Beş haftalık olunca kendi kendine beslenmeye başlar. Ağır üreyen hayvanların hayat süreleri umumiyetle uzundur. Bir erkek tembel hayvan da Londra Hayvanat Bahçesi'nde on bir yıl yaşamıştır.
Dünün dev tembel hayvanları: Günümüzün tembel hayvanları (Aile adı: Bradypodidge), Honduras ile

Bolivya ülkelerinnt arasındaki kendilerine uygun bölgelerde yaşarlar, fakat geçmişte hem sayıları, hem de türleri daha fazlaydı ve Birleşik Amerika'nın güneyi ile Patagonya arasındaki hemen bütün bölgelerde dolaşırlardı. Büyüklükleri de muhtelifti. Tilki'den iri olmayan bir tembel hayvan olduğu gibi, dev yer tembel hayvanı da, 6 metrelik uzunluğuyla yetişkin fillerden büyük bir yaratıktı. Buna bilimsel adıyla: «Megatherium» denirdi
Yer tembel hayvanları da, bugünkü ağaç tembel hayvanları gibi yaprakla karınlarını doyururlardı. Zannedildiğine göre, büyük hayvanlar ağaçları devirir ve bu sayede üst dallardaki yeşil filizleri yerlerdi!
Patagonya'da dev bir tembel hayvan fosilinin yanında ilk insanlardan kalma izlere rastlanılması, bu hayvanların, ilkel insanlar tarafından sürü halinde beslendiğini, yahut da dünya yüzünde aynı zamanda var olduklarını göstermektedir. Yeni Meksika'daki bir sönmüş volkanın kraterinde bulunan ayı iriliğindeki tembel hayvan'm ölüm tarihi iki bin yıl öncesinden geriye gitmese gerektir.
karışık kaynaklardan alıntı
_________________
Resim


En son riX tarafından Pts Arl 01, 2008 10:18 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
rosso_relativo
Kıdemli - Bişitör
Kıdemli - Bişitör


Kayıt: 09 Aralık 2005
Üye No: 1366

MesajTarih: Cmt Ksm 01, 2008 9:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

güzel olmuş bu şekilde başlık
ben tanıyorum bunu
hareket bile etmiyecek utanmasa Mr. Green
_________________
Wendell Phillips
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.

 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
riX
Emekli Samuray
Emekli Samuray


Kayıt: 01 Mayıs 2005
Üye No: 3
Nereden: Uji

MesajTarih: Pts Arl 01, 2008 9:58 am    Mesaj konusu: Misk kedisi Alıntıyla Cevap Ver

Resim
Misk kedisi, kediye benzeyen kısa bacaklı bazı etçil memeli hayvanların ortak adı.
*Geçenlerde haberleri çıktı bir tür kahve üretiyormuş.. sanırım bu hayvan Very Happy aslında üretim degilde hazmedemediği kahve tanelerini, en iyi cinslerinden secermiş bu hayvan.Bilemiyorum ne kadar dogru fakat bir kahveyi daha ne kadar pahalı yapabilirler diye düşünenler var sanırım sade gülüş

|viki)> Kuyruğunun altındaki bezlerden salgıladığı koku yüzünden bu ismi almıştır. Bu salgı maddesi, kalıcılığı artırmak üzere parfüm yapımında kullanılır. Misk kedileri kayaların arasında ve kovuklarda barınırlar. Çoğu yerde yaşamasına rağmen palmiye misk kedileri ağaçlarda bazılarıda hem karada hem suda yaşar. Besinlerini bitki ve küçük hayvanlar oluşturur.Misk kedileri ilk bakışta kedileri andırırlar, ama çoğunlukla uzun burunları, uzun vücutları ve kısa bacakları ile kedilerden ayırt edilebilirler.
Uzunlukları 35-95 cm (+ 13-90 cm kuyruk) ve ağırlıkları 0,6-20 kg arası değişir. Üzerlerinde çoğunlukla çizgiler, benekler ve diğer işaretler bulunur, ama tek renkli türler de vardır. Uzun bir kafatasları ve ağızlarında 32-40 dişleri bulunur. Kulakları küçük ve çoğunlukla sivridir. Kısa bacakları ve her ayaklarında beş parmakları vardır. Tırnaklarını içeriye çekebilirler. Kuyrukları uzun ve gür tüylü olur ve çoğunlukla üzerinde çizgiler veya diğer motifler bulunur. Diğer tipik bir özellik de çoğu türlerinde sahip olduğu bir anal bezedir, bu bezenin ürettiği çok keskin koku ile kendi bölgelerini işaretler ya da düşmanlarını kaçırırlar.

Misk kedisigiller genelde herşey yiyicilerdir. Aralarında birçok usta avcı bulunur; usulca avlarına yaklaşır ya da avlarını saklandığı yerde bulurlar. Küçük omurgalı hayvanlar, böcekler, solucanlar ve kuş yumurtaları ile beslenirler. Bazı türler leş de yiyebilir. Meyve ve fındık gibi bitkisel besinler ile beslenmelerini tamamlarlar.

araştırmacı gazeteci riX, viki'den bize bizden size...en ilginç hayvanları sundu
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
rosso_relativo
Kıdemli - Bişitör
Kıdemli - Bişitör


Kayıt: 09 Aralık 2005
Üye No: 1366

MesajTarih: Cum Arl 19, 2008 12:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ornitorenk: Uzaktan ufak bir çocuğun hayal dünyasında yarattığı bir hayvan gibi görünen ornitorenk, aslında gagalı bir memeli. Perdeli ayakları bulunmasına rağmen, yavrularını sütle besliyor. Uzmanlar, ornitorenklerin, memeliler ile kuşların kabaca birleşmiş bir hali olduğunu söylüyorlar.

Resim


Devasa mürekkep balığı: 2008 Nisan’ında Yeni Zelanda’lı bir bilimcinin denizde karşısına çıkan bu mürekkep balığının bir tabak büyüklüğünde gözü var. Dünyanın en büyük gözlü canlısı olarak biliniyor.14 metre boyuna kadar ulaşabilen devasa mürekkep balıklarının, tentaküzleri ve emici çengelleri var

Resim



Aye aye: Tüylü ve kuyruklu primat olan aye-ayeler, Madagaskar kökenli olup, büyük gözlere ve yarasa kulaklarına sahip. Gerekli olduğunda ortaya çıkarabildiği ve istediği yöne uzatabildiği bir eklemi bulunuyor.

Resim


Yıldız burunlu köstebek: Sonradan tahsil edilmiş gibi duran yıldız şeklindeki burnu, bu canlıları tabiatın en ilginçlerinden biri yapıyor. Burnundaki 22 tentaküz, yemek bulmasını hızlandırıp, kolaylaştırıyor.

Resim


Meksika kara kurbağası: Hem karada hem suda yaşayan canlılar için, tıknaz ve tünel kazabilen Meksika kara kurbağası çok ilginç olmayabilir. Ancak, uzmanlar bu kurbağaları evrimsel ve genetik olan diğerlerinden farklı bir kategoriye alıyorlar.

Resim



Yeti yengeci: ‘Kar adamı’ anlamına da gelen ‘yeti’ kelimesinin türüne eklenmesinin nedeni, Pasifik Okyanusu’nun derinliklerindeki hidrotermallerde yaşaması ve diğer yengeçlerin aksine tüylere sahip olması. Bilim adamları, bu tüylerin çiftleşme ve bakterileri üzerinde tutmak için kullandığını düşünüyorlar. İlk kez 2005 senesinde görüldü

Resim



Narwhal: Tek boynuzlu balinalar olarak da biliniyor. Tek boynuzlular, aslında mitolojik figürler olsa da, narwhaller onlardan esinlenmişe benziyor. Uzamış boynuzları onlara ekstra duyarlılık veriyor ve suyun tuzluluğundan, yemek aramaya kadar birçok şeyde onlara avantaj sağlıyor

Resim


Emici ayaklı yarasa: Madagaskar kökenli, yarasaların yeni bir türü olan bu hayvanların ilk olarak 2007 yılında görüldüğü söyleniyor. Emici ayakları, büyük yapraklara tutunmalarına yardımcı oluyor
Resim


Uzun kulaklı jerboa: Soyu tehlikeye atılmış kemirgenler olarak da bilinen bu hayvanlara, bilimciler ‘çölün Mickey Mouse’u ‘ adını vermiş. Yüzünden büyük olan kulakları ve kanguru gibi zıplamasını sağlayan kısa bacakları var.

Resim
_________________
Wendell Phillips
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.

 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Hayvanlar Alemi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Erenet Forum
 
En Güzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | Üyeler |

Bilgi Dağarcığı: Geçen 3 bin 500 yılın, sadece 230 yılı barış içinde yaşanmıştır.

Günlük BurçlarGünün SözüOyun HileleriPosta KodlarıReklamİletişimKullanım Koşullarıİstatistik

Erenet.NET'in içerik kod yazılımının bir kısmı PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfanın uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
E-Posta

Tanıtımı Kapat X

Reklamı Göster