Erenet.NET içerik; animasyon, oyun, telefon şakaları, çizgi film, komik yazılar
Erenet Erenet Erenet
Erenet Çizgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet Çizgi Filmler Erenet Fıkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
19 Nisan 2024, Cuma 13:29:39
  Giriş Yap veya Üye Ol (Ücretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  Üye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  Özel Mesajlar   |  Giriş 
 

Kullandığımız Firefox Eklentileri

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Erenet Genel Forum
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Admin
Designer


Kayıt: 08 Mart 2005
Üye No: 2
Nereden: Erenet

MesajTarih: Cmt Ekm 04, 2008 11:59 am    Mesaj konusu: Kullandığımız Firefox Eklentileri Alıntıyla Cevap Ver

Firefox tarayıcımız ile beraber kullandığımız eklentileri burada paylaşalım.


Flagfox
Resim
Açtığımız web sitelerinin hangi ülkede barındığını ülke bayraklarını göstererek bilgi veriyor. Bayrağın üzerine sağ tıklayarak web sitesinin whois bilgilerine ve diğer bilgilerine erişebiliyoruz.


ShowIP
Resim
ShowIP eklentisi ile açtığımız web sitelerinin IP adreslerini görebiliyoruz. IP adresi üzerine mouse ile tıkladığımızda, ip adresini kopyalıyoruz, netcraft sayfasına erişiyoruz, ipv6tools AAAA lookup bilgilerine erişiyoruz, ipv6tools whois bilgilerine erişoyoruz, dnsstuff whois sayfasına gidebiliyoruz, esymbian ip2country bilgilerini görebiliyoruz, whois.sc sitesine bağlınıp sitenin whois bilgilerine erişebiliyoruz.

SearchStatus
Resim
Eklenti simgesine tıkladığımızda, Nofollow verilmiş linkleri renkli bir şekilde görebiliyoruz, sayfadaki link sayılarını görebiliyoruz (ayrıntılı), meta tag bilgilerine erişebiliyoruz. archive.org arşivine gidebiliyoruz, robotst.txt sayfasına gidebiliyoruz, sitemap.xml dosyasına erişebiliyoruz, sayfada istediğimiz bir kelimeyi renkli bir şekilde görebiliyoruz.

Html Validator
Resim
Web tasarımı ile ilgilenen firefox kullanıcılarının kullanması gereken olmazsa olmaz eklentilerden bir tanesi. W3 standartlarına uygun web sayfaları hazırlamak için kullanılır. Sayfadaki hataları gösterir.

Adblock
Resim
Adblock ile sayfalarda görmek istemediğiniz her türlü dokümanı yasaklayabiliyorsunuz. Örneğin sayfalara girince ekranın ortasında beliren flash reklamları engelleyerek bir daha çıkmamasını sağlayabiliyorsunuz.

Görmek istemediğiniz herşeyi yasaklayabilirsiniz. Sayfanın sağ en alt köşesindeki 'Adblock' yazısına tıklayarak sayfadaki dokümanları görebilir ve yasaklamak istediğiniz doküman linkine tıklayarak tamam dediğimizde ilgili dokümanı yasaklamış oluruz. Kapatmak için 'Adblock' yazısına sağ tıklayarak 'Disable Adblock' diyebiliriz.

Resizeable Textarea
Resim
Bu eklenti ile yazı yazdığımız textarea kutularının boyunu değiştirebiliyoruz. Örneğin forum sayfamızda mesaj yazarken veya yeni başlık açarken kullandığımız kutunun boyu yeterli gelmiyorsa genişliğini ve yüksekliğini bu eklenti sayesinde değiştirebiliyoruz.

Alexa Sparky
Resim
Bu eklenti ile açtığınız web sitelerinin alexa ranklarını görebiliyorsunuz. Alexa rankı alexa.com un web sayfaları için verdiği puanlamadır. Bu puanlama web sitelerinin gösterim sayılarına göre belirleniyor. Bu sayının belirlenmesi için bu eklentinin ve alexa toolbar'ın bilgisayarda yüklü olması gerekiyor. Eğer bu eklenti veya toolbar yoksa alexa rankına etki etmiyor. Yani bu eklentiyi yüklerseniz hem alexa değerine ulaşıyorsunuz hemde alexa değerinin verilmesine katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Gezdiğiniz her sayfa gösterimi alexa istatistiklerinde kullanılıyor.

DownThemAll
Resim
Firefox'un eksilerinden olan indirme yöneticisine alternatif olarak kullanılıyor. Flashget programını kullananlar bilir, flashget programı gibi çalışıyor. İndirdiğiniz dosyaları istediğiniz an durdurabiliyor istediğiniz zaman tekrar indirmeyi başlatabiliyorsunuz. Firefox'un kendi indirme yöneticisinde de bu işlem yapılıyor fakat bu eklentide firefox baştan başlatılsa bile kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Firefoxun kendi indirme yöneticisinde firefox yeniden başladığnda kaldığımız yerden başlayamıyoruz. Baştan indirmeye başlıyor.

Google Toolbar
Resim
Google toolbar eklentisi ile google ana sayfasına gitmeden arama yapabiliyoruz. Site içi arama yapabiliyoruz, google favorilerinize erişebiliyorsunuz, gmail hesabınıza kolay bir şekilde gidebiliyorsunuz.

ImageShack
Resim
Forum sayfalarının vazgeçilmezlerinden resim upload sitesi imageshack.us un toolbarı. Bu toolbar sayesinde resimleri daha kolay bir şekilde upload ediyoruz. Web sayfasında upload etmek istediğimiz resmin üzerine sağ tıklayarak tek tıklama ile resmi upload edebiliyoruz.

Abduction
Resim
Bu eklenti 'Print Screen' tuşu ile aynı işi yapıyor. Tek farkı sayfanın istediğiniz kısmının resmini almanızı sağlaması. Dosya > Save Page As Image ile veya sayfanın herhangibir yerinde sağ tıklayarak Save Page As Image diyerek eklentiyi kullanabiliyoruz. Mouse yardımı ile resmini almak istediğimiz yeri belirleyip Save diyoruz.

iMacros for Firefox
Resim
Bu eklenti yardımı ile istenilen saatte istenilen işlemleri yaptırabiliyoruz. Eklentiyi kullanarak örneğin, erenet.net sayfasında gezdiğimiz sayfaları kayda alıyoruz sonradan belirlediğimiz zamanlarda gezdiğimiz sayfaları tekrar geziyor.

Nasıl kullanırız?
Her saat başı yapmamız gereken işlemleri bu eklenti sayesinde bilgisayar başında beklemeden yapabiliriz.
_________________
Resim
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Erenet Genel Forum Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Erenet Forum
 
En Güzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | Üyeler |

Bilgi Dağarcığı: Kirpiler suyun üzerinde batmadan kalırlar.

Günlük BurçlarGünün SözüOyun HileleriPosta KodlarıReklamİletişimKullanım Koşullarıİstatistik

Erenet.NET'in içerik kod yazılımının bir kısmı PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfanın uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
E-Posta

Tanıtımı Kapat X

Reklamı Göster