Erenet.NET içerik; animasyon, oyun, telefon şakaları, çizgi film, komik yazılar
Erenet Erenet Erenet
Erenet Çizgi film izleyin Erenet
Erenet Erenet Erenet
Erenet Erenet Erenet Erenet
Erenet Ana Sayfa Erenet Flash Animasyonlar Erenet Flash Oyunlar Erenet Çizgi Filmler Erenet Fıkralar Erenet Komik Resimler Erenet Komik Filmler
Erenetoyun
Erenet.NET - Flash animasyonlar, telefon şakaları, çizgi film ve flash oyunlar ile hizmet veriyor.
20 Nisan 2024, Cumartesi 03:38:31
  Giriş Yap veya Üye Ol (Ücretsiz)
  Mesaj Panosu   |  Arama   |  Üye Listesi   |  SSS   |  Profil   |  Özel Mesajlar   |  Giriş 
 

RAIKKONEN ŞAMPİYONNN!!!!!!!!!

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maverick41
Erenet Upload Team


Kayıt: 20 Mayıs 2007
Üye No: 48118

MesajTarih: Pzr Ekm 21, 2007 9:23 pm    Mesaj konusu: RAIKKONEN ŞAMPİYONNN!!!!!!!!! Alıntıyla Cevap Ver

Holley Holley Şampiyon'un adı RAIKKONEN Alkış Alkış

Ferrari için mucize gerçekleşti. Kimi Raikkonen Brezilya Grand Prixi'sini kazandı ve Alonso ile Hamilton için diğer ihtimaller gerçekleşmeyince Finlandiyalı pilot 2007 Formula1 Dünya Şampiyonluğunu ilan etti. Yarışın başında Lewis Hamilton'ı geçmeyi başaran Raikkonen yarış sonuna kadar hata yapmayınca yarışı kazanmayı başardı ve 2 kez kapısından döndüğü şampiyonluğa sonunda ulaştı.


Felipe Massa'nın ikinci olduğu yarışta Fernando Alonso 3, Lewis Hamilton ise 7. olabildi. Bu sonuçlarla Hamilton HIH ve Alonso HIH 109 puanda kalırken Raikkonen 110 puanla 2007 Formula1 Dünya Şampiyonu oldu.

Yarışın başlaması ile birlikte üçüncü cepten yarışa başlayan Kimi Raikkonen iyi bir çıkışla ilk viraja Lewis Hamilton'ın önünde girmeyi başardı. İlk virajın tam orta noktasında arkadan kayma yaşayan Raikkonen'den dolayı Hamilton frene erken basınca arkasındaki Alonso'ya da geçilmekten kurtulmadı.İlk tur içinde Hamilton Alonso'yu geçmek için atağını gerçekleştirdi ancak pist dışına çıkarak BMW sürücülerinin de arkasına düştü. İlk beş tur bu sıralama ile geçildi.

Bu arada ilk virajda Ralf Schumacher ve Heikki Kovalainen'in temasından dolayı Finalndiyalı pilot ilk virajı düz geçmek zorunda kaldı. İkinci turda pist dışına çıkan Giancarlo Fisichella piste kontrolsüz bir şekilde dönünce kalabalık trafiğin ortasın çıktı ve Spyker'dan Yamamoto ile kaza geçirdi. Bu olayın ardından iki pilot da yarış dışı kaldı.

Yarışın 7. turunda Lewis Hamilton'ın aracı yavaşladı ve yaklaşık 30 saniyelik bölümü çok yavaş şekilde geçti. Daha sonra Hamilton hızlanmaya başladı ve pit alanına girmeden tekrar yarışa döndü. Bu noktada Hamilton 18. sıraya kadar gerilemişti.

12. tur geçildiğinde Massa ile Alonso arasındaki fark 9 saniyeye çıkmıştı. Kimi Raikkonen ise +0.600 saniye civarında takım arkadaşının arkasındaydı. 4 ve beşinci sırada seyreden BMW Sauber pilotlarını iyi bir start alan Mark Webber takip ediyordu.

Hamilton geçen turlarda yukarıya tırmanmaya devam etti. 15. turda Hamilton 12. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Bu turda 6. sırada yarışı sürdüren Mark Webber yavaşlayarak pist kenarında durdu. Daha sonra çabalarına rağmen Avustralyalı pilot piste geri dönemedi.

19. turda ilk pit stopu BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica gerçekleştirdi. Favori pilotlardan ilk olarak Felipe Massa 20 turda pite girdi. Brezilyalı pilot piste Heidfeld'in önünde 3. sırada döndü. Hemen sonraki turda ise Kimi Raikkonen pit alanına girdi. Pit öncesi turunda Raikkonen en hızlı zamanı elde etti. 9.1 saniye piste kalan Raikkonen piste Felipe Massa'nın arkasında ikinci olarak döndü.

McLaren Mercedes'te ise Fernando Alonso 21. turda pitin yolunu tuttu. Alonso 8.7 saniye pit alanında kalarak piste sert lastikleri takarak 3. sırada döndü. Aynı tur içinde Lewis Hamilton'da pit alanına girdi. Hamilton süper yumuşak lastikleri takarak piste dönerken 15 turluk yakıt aldı. 21. turda Honda pilotu Jenson Button'da yarış dışı kaldı.

Bu arada Kazuki Nakajima pit stopunu gerçekleştirdiği sırada bir kaza yaşandı. Pit alanına girmek için yavaşlayan Nakajima bir anda kontrolünü kaybedince iki mekanikere çarparak devrilmesine neden
oldu. Bir görevlinin sekerek garaja döndüğü olayın ardından Nakajima piste geri döndü. Yaralanan mekanikerin daha sonra sedye ile sağlık merkezine götürüldüğü görüldü.

33. turda arkasına iyice yaklaşan Kubica'ya geçilen Alonso dördüncü sıraya düşerken Sebastian Vettel'i geçen Hamilton 9. sıraya yükseldi. Bu turda Spyker pilotu Sutil Davidson ile yaşadığı temas sonrasında pitten geçme cezası aldı.

34. turda Lewis Hamilton ikinci kez pit alanına girdi ve yumuşak lastikleri taktı. Hamilton 18 turluk yakıt aldı. Aynı tur içinde Renault sürücüsü Heikki Kovalainen yüksek hızda bir kaza geçirerek yarış dışı kaldı. Yarışın bitimine 31 tur kala yerel kahraman Rubens Barrichello pit alanına girdi ve tekrar çıkamayarak yarışa son noktayı koydu.

44. turda Felipe Massa pist dışına kayınca zaman kaybetti ve arkasındaki Raikkonen ile arasındaki fark 2 saniyeden 0.7 saniyeye geriledi.

Yarışın bitimine 22 tur kala ikinci pit stoplar başladı. İlkinde olduğu gibi ikinci pit stoplara da Ferrari pilotları önce başladılar.

Felipe Masa ilk olarak pit alanına girdi. 52. tur içinde Hamilton 8. sıraya kadar yükseldi. BMW Sauber'den Nick Heidfeld'de aynı tur içinde pite girdi. Fernando Alonso'nun ikinci pit stopuda 6.2 saniye sürdü. Masa'dan 3 tur fazla attıktan sonra pit alanına giren Raikkonen'in pit stopu 6.4 saniye sürdü. Daha sonra piste dönmek üzere hareketlenen Raikkonen, takım arkadaşının önünde piste çıkmayı başardı.

Bu arada Nico Rosberg'de ikinci pit stopu sonrasında 6. olarak piste döndü. Fernando Alonso 55 turda Nick Heidfeld'in arkasında 4. sırada yarışı sürdürürken bu noktada şampiyonluk Raikkonen'e gidecek gibi gözüküyordu.

56. turda Lewis Hamilton 3. ve son pitopu için pit alanına girdi. 5.4 saniye süren pit ardından Hamilton 9. sırada piste geri döndü. 61. turda Kazuki Nakajima ve David Coulthard'ın temasının ardından İskoç pilot spin atarak 10. sıraya geriledi. Hamilton bu olayın ardından puan alabilecek seviyeye yükseldi (8 ). 63. turda Jarno Trulli üçüncü kez pite girince Hamilton bir sıra daha yükselerek 7. sıraya yerleşti.

Yarışın son bitimine 5 tur kala Kimi Raikkonen 1:12.445'lik bir derece elde ederken yarışında en hızlı turuna imzasını attı. Son üç tura girilirken Raikkonen lider Alonso dördüncü ve Hamilton'da 7. sırada bulunuyordu. Son ana kadar Raikkonen liderliğini koruyunca ve başka bir olay yaşanmayınca Ferrari'nin Finlandiyalı pilotu bu sene 6. zaferine imza atarken 2007 Formula1 Dünya Şampiyonluğunuda ilan etti.

Resim



Şampiyonluk mücadelesindeki ince uzun yol


Avustralya

Kimi Raikkonen Ferrari kokpitinde çıktığı ilk yarışta pol pozisyondan podyumun tepesine çıkarken, McLaren çifti Alonso ikinci, Hamilton ise ilk yarışında podyuma çıkarak üçüncü oldu.

Raikkonen 10, Alonso 8, Hamilton 6

Malezya

Alonso McLaren’da ilk zaferini yaşadı. İngiliz ekibi Hamilton’ın ikinci olmasıyla duble yaptı. Raikkonen ise üçüncü oldu. İspanyol pilot böylece şampiyona lideri oldu.

Alonso 18, Raikkonen 16, Hamilton 14

Bahreyn

Bu kez kazanma sırası Felipe Massa’daydı. Hamilton ikinci sıradaki yerini muhafaza ederken Raikkonen üçüncü oldu. Alonso ise ancak beşinci sırada kendine yer bulabildi. Böylece şampiyonada puanlar eşitlenmiş oldu.

Alonso 22, Raikkonen 22, Hamilton 22

İspanya

Massa bir kez daha podyumun tepesine çıkarken, McLaren’ın çaylağı istikrarlı sürüşüne devam ederek ikinciliğini korudu ve liderliğe yükseldi. Alonso ise üçüncü oldu. Raikkonen bu yarışta damalı bayrağı göremedi.

Hamilton 30, Alonso 28, Raikkonen 22

Monako

Alonso kritik yarışta sezonun ikinci galibiyetini aldı. Hamilton ise ikinci oldu. Bu arada Hamilton takımda iki numaralı pilot olduğundan yakındı. Bu yarışta Raikkonen mücadeleyi sekizinci sırada bitirdi.

Alonso 38, Hamilton 38, Raikkonen 23

Kanada

Hamilton, Formula 1 kariyerinin ilk zaferini yaşadı. Alonso’nun yedinci olduğu yarışta Raikkonen ancak beşinci sıranın sahibi olabildi.

Hamilton 48, Alonso 40, Raikkonen 27

ABD

Kuzey Amerika’nın ikinci yarışına pol pozisyonundan başlayan Hamilton bir kez daha podyumun tepesine çıkma başarısı gösterdi. Alonso ise ikinci oldu. Raikkonen ise dördüncü olarak podyum dışı kaldı.

Hamilton 58, Alonso 48, Raikkonen 32

Fransa

Raikkonen, Avrupa dönüşünde Ferrari’yi galibiyetle tanıştırdı. İtalyan ekibinin duble yaptığı mücadelede Hamilton podyumun son basamağına çıkarken Alonso yedinci oldu.

Hamilton 64, Alonso 50, Raikkonen 42

İngiltere

Raikkonen, McLaren’ı kendi evinde geçerek yarışın galibi oldu. Alonso ise Hamilton’ı kendi seyircisi önünde geçerek ikinci oldu.

Hamilton 70, Alonso 58, Raikkonen 52

Almanya

Bu kez zaferin adı Alonso idi. Hamilton ise dokuzuncu olarak yarışı puansız bitirdi. Bu mücadele de Raikkonen de yarış dışı kalarak önemli bir avantajı kaçırdı.

Hamilton 70, Alonso 68, Raikkonen 52

Macaristan

Sezonun en çekişmeli mücadelesinden biri olan Hungaroring’de galibiyet sırası Hamilton’daydı. Raikkonen ikinci olurken, Alonso dördüncü sırada yer aldı.

Hamilton 80, Alonso 73, Raikkonen 60

Türkiye


Uzun bir aranın ardından Massa, bir önceki sene podyumun tepesine çıktığı İstanbul’da yeni bir zafer yaşadı. Raikkonen ikinci, Alonso üçüncü oldu. Hamilton ise beşinci sırada yer aldı.

Hamilton 84, Alonso 79, Raikkonen 68

İtalya

Alonso, kazanarak Hamilton’a karşı 2 puan daha yaklaştı. Raikkonen mücadeleden üçüncü olarak ayrıldı.

Hamilton 92, Alonso 89, Raikkonen 74

Belçika

Raikkonen kazandı. Alonso üçüncü, Hamilton ise dördüncü oldu.

Hamilton 97, Alonso 95, Raikkonen 84

Japonya

Hamilton, Fuji’de dördüncü galibiyetiyle tanıştı. Sezonun bitimine gelen bu kritik galibiyet yarış dışı kalan Alonso ve mücadeleyi üçüncü bitiren Raikkonen için büyük darbe oldu.

Hamilton 107, Alonso 95, Raikkonen 90

Çin

Alonso, imkansızı istiyordu ve duası kabul oldu. Hamilton aşınmış lastiklerden dolayı pite girerken çakıl havuzuna saplandı. Raikkonen’in podyumun tepesine çıktığı Şangay’da Alonso ikinci olarak takım arkadaşı ile arasındaki puan farkını dörde indirdi.

Hamilton 107, Alonso 103, Raikkonen 100

Alıntıdır.
_________________
~SimoneSimons~
Resim
 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rosso_relativo
Kıdemli - Bişitör
Kıdemli - Bişitör


Kayıt: 09 Aralık 2005
Üye No: 1366

MesajTarih: Sal Ksm 20, 2007 12:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tebrik etmiş miyiz Confused Very Happy
Kimi hayranları tebrikler Wink
_________________
Wendell Phillips
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.

 Başa Dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Erenet.NET Forum Ana Sayfası -> Spor Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Erenet Forum
 
En Güzel 3D Oyunlar 3doyunlar.net Sitesinde | Ana Sayfa | Forum | Arama | Üyeler |

Bilgi Dağarcığı: Yunuslar, gözleri açık uyurlar.

Günlük BurçlarGünün SözüOyun HileleriPosta KodlarıReklamİletişimKullanım Koşullarıİstatistik

Erenet.NET'in içerik kod yazılımının bir kısmı PHP sitesine aittir. Design: Erenet.info
(IP) Copyright © 2005 by Erenet.NET

Sitemiz en iyi Firefox tarayıcı ile 1024x768 çözünürlükte görüntülenir

Animasyon filmlerimizi beğendiyseniz çizgi film izle sitemizden birbirinden eğlenceli çizgi filmleri seyredebilirsiniz.
3 boyutlu oyunlar yayınlayan unity 3d oyunlar sitesi ile 3 boyutlu oyun oynayabilirsiniz.
Bilgisayar oyunları için oyun hileleri arıyorsanız gamend.net'i ziyaret ediniz.

Bu sayfanın uygunsuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin.
E-Posta

Tanıtımı Kapat X

Reklamı Göster